Toelating

Enthousiast geworden over de duale hbo-opleiding ICT Software Development? Bekijk dan of jij aan de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen HBO-ICT Software Development

Met een mbo-diploma niveau 4, een havo- of vwo-diploma (alle profielen, oude en nieuwe stijl) kun je direct instromen. 

Om direct aan de slag te kunnen gaan bij een bedrijf, zullen bedrijven de eis stellen dat je relevante ICT-werkervaring of vooropleiding hebt (bv. MBO-4 ICT opleiding).

Omdat dit een duale opleiding is, moet je een werkgever hebben. Heb je nog geen werkgever? Dan kan de Stichting Cloud IT Academy je helpen met het vinden. De werkomgeving moet relevant zijn voor de opleiding. Van de deelnemende bedrijven wordt verwacht dat ze naar beste kunnen zullen voldoen aan de (HU HELD) aanbevelingen. 

Een onderdeel van de inschrijving voor een duale opleiding is de onderwijsovereenkomst (tripartite overeenkomst). Deze overeenkomst wordt getekend door 3 partijen: 

  • de student 
  • de werkgever 
  • de opleiding

Deze overeenkomst is in principe van toepassing voor jouw gehele opleidingsperiode (de duur van de opleiding). In deze overeenkomst staat onder andere beschreven hoe de begeleiding plaatsvindt.

Vanwege het duale karakter van de opleiding, is het van belang dat er een match is tussen jou en je potentiële werkgever en te checken dat jouw bedrijf voldoet aan de HU Held eisen ( HU Erkend Leerwerkbedrijf Duaal) . Om daar zeker van te zijn is er een intakegesprek met jullie allebei.

Heb je een werkgever die aangesloten is bij de Stichting CITA? Dan voldoet je werkgever aan de gestelde eisen. Het intakegesprek is in dit geval niet nodig.

 

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen na het behalen van het 21+ toelatingsonderzoek.

Interesse in de bachelor HBO-ICT Software Development?

Heb je nog vragen?