Toelating

Enthousiast geworden over de duale hbo-opleiding ICT Software Development? Bekijk dan of jij aan de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen HBO-ICT Software Development

Met een mbo-diploma niveau 4, een havo- of vwo-diploma (alle profielen, oude en nieuwe stijl) kun je direct instromen. 

Omdat je vanaf dag 1 al een werkgever moet hebben, is de praktijk dat je (veel) meer kans maakt om een werkgever te vinden als je een relevante vooropleiding hebt, zoals MBO Software Developer.

Omdat dit een duale opleiding is, vindt een belangrijk deel van je bachelor plaats op jouw werkplek. Je werkgever, jij en Hogeschool Utrecht tekenen daarom samen een 4-jarige leer-werkovereenkomst. Daarin verklaart jouw werkgever:

  • dat het een bedrijf is met een uitgebreide software development-omgeving.
  • jou te helpen bij het vinden van een werkomgeving voor projecten die je daar niet uit kunt voeren (zelf of via de Stichting Cloud IT Academy).
  • je te ondersteunen met een loopbaanbegeleidingstraject, vanwege de intensiteit van de duale opleiding (zelf of via de Stichting Cloud IT Academy).
  • Heb je nog geen werkgever? Dan kan de Stichting Cloud IT Academy je helpen met het vinden. Ga naar Dream Developer.

De werkomgeving moet ICT-technisch complexe en groot genoeg zijn. Van de deelnemende bedrijven wordt verwacht dat ze naar beste kunnen zullen voldoen aan de (HU HELD) aanbevelingen.

Vanwege het duale karakter van de opleiding, is het van belang dat er een match is tussen jou en je potentiële werkgever en te checken dat jouw bedrijf voldoet aan de HU Held eisen ( HU Erkend Leerwerkbedrijf Duaal) . Om daar zeker van te zijn is er een intakegesprek met jullie allebei.

Heb je een werkgever die aangesloten is bij de Stichting CITA? Dan voldoet je werkgever aan de gestelde eisen. Het intakegesprek is in dit geval niet nodig.

 

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. 

Interesse in de bachelor HBO-ICT Software Development?

Heb je nog vragen?