Ben je toe aan een nieuwe uitdaging als marketingmanager, salesmanager of marktonderzoeker? Wil je je studie combineren met je werk? De deeltijdopleiding Commerciële Economie leidt je op tot het commerciële en creatieve brein van de organisatie. Al tijdens de opleiding bedenk je mooie marketingcampagnes, doe je marktonderzoek en schrijf je een onderbouwd salesplan.

Commerciële economie: flexibel studeren

Video afspelen

De hbo-opleiding Commerciële Economie in deeltijd richt zich op de werkende professional die een volgende stap wil zetten in zijn of haar carrière. Theorie wordt direct vertaald in beroepsproducten. Daarom is het belangrijk om een relevante baan in de marketing of sales te hebben. Door het flexibele karakter van de studie kun je deze goed afstemmen op je behoefte, interesse en persoonlijke situatie. Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw werkomgeving en hoe we de studie daarop kunnen afstemmen. 

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus (instroom september)
t/m 31 december (instroom februari)
Startmoment September en februari
Lesdata 5 lesdagen in een lesblok van 10 weken, verdeeld over twee vrijdagen (14.00 - 20.30 uur), twee zaterdagen (10.00 - 16.30 uur) en de examinering
Studie-investering Circa 15 tot 20 uur per week
Collegegeld € 2530 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 101 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Commerciële Economie
Croho-code 34402
Commerciele Economie, tijdens de opleiding
De opleiding

Word een creatief en commercieel brein

Je start met brede cursussen waardoor jij jouw bedrijf en de markt eromheen beter leert kennen. Je leert hoe vraag en aanbod samenkomen in cursussen zoals Business Value Chain, Meervoudige Waardecreatie, Customer Innovation en Business Forecasting.

Commerciele Economie, carriereperspectief
Carrièreperspectief

Pak de marktkansen

Je gaat aan de slag als marktonderzoeker, marketing-, project-, sales- of accountmanager. Zet je tanden in uitdagingen zoals het herkennen van marktkansen en het schrijven van marketing- en bedrijfsplannen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privé-situatie en je persoonlijke leerbehoefte.

Onze docenten en studenten zitten klaar om je persoonlijk advies te geven

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Floor van Dam via floor.vandam@hu.nl of stuur een berichtje via WhatsApp of sms naar 0643448488. Ze helpt je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Wat kost een hbo-opleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Commerciële Economie? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 500 kwijt.

Waarom Commerciële Economie studeren bij de HU?

  • Curriculum afgestemd op beroepenveld

    Ons curriculum wordt continue vernieuwd. In de ontwikkelen en uitvoering van modules betrekken wij het bedrijfsleven, waardoor jouw kennis en vaardigheden aansluiten op de actuele wensen en behoeftes van het bedrijfsleven.

  • Flexibel studeren

    Je studeert leerwegonafhankelijk en kan versnellen en vertragen wanneer jij wilt.

  • Persoonlijke ontwikkeling

    Er is vraag gestuurd veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling door middel van leerteams en individuele coaching.

Commerciële economie deeltijd: lessituatie

Interesse in de bachelor Commerciële Economie?

Heb je nog vragen?

Volg ons