Binnenkort woont 75% van de Nederlanders in de stad. Voor hen moeten veel slimme, mooie en duurzame gebouwen komen. Daar zijn creatieve, technische geesten voor nodig. Ben jij dat? En wil je aan de slag met opdrachten over stadsontwikkeling en bouwen? Dan is de deeltijd hbo-opleiding Built Environment de opleiding voor jou.

Student in de klas

Bij de deeltijdopleiding Built Environment volg je een leerroute die bij jou past op basis van je vooropleiding en huidige (werk)situatie. Na drie tot vier jaar ga je aan de slag als ingenieur in de bebouwde omgeving.

Werkervaring in de sector

Ben je werkzaam in de sector? Dan is er de mogelijkheid om projecten en opdrachten bij je werkgever uit te voeren. Maak je een carrièreswitch? Ook dat is mogelijk, zolang je maar werkervaring binnen de sector hebt. Je werkt namelijk samen in een leerteam met andere professionals uit het werkveld. Samen met onze leerteambegeleiders en je medestudenten werk je aan de volgende stap binnen je carrière.De cursussen van de deeltijdopleiding zijn tevens als losse modules te volgen. De modules kun je meenemen naar een volledig diploma.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met opleidingscoördinator Barbara Meijer via 06 38 14 90 87 of deeltijd.bbe@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 juli
Startmoment september (regulier cursusprogramma) en februari (eigen leerroute)
Lesdata In het eerste jaar zijn de lesdagen op woensdag. Vanaf het tweede jaar volg je les op donderdag. De lesdagen beginnen om 14:30 en duren tot in de avond.
Studie-investering 18-28 uur met de contactmomenten en zonder 12-22 uur. 
Collegegeld € 2314 (vrij van btw)
Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 99 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Built Environment
Croho-code 39280
Student voert experiment uit met docent
De opleiding

hbo bouwkunde in deeltijd

Tijdens de studie ga je al aan de slag met stedelijke (bouw)opgaven. Je kijkt bijvoorbeeld hoe je handig omgaat met beperkte ruimte. De drie belangrijkste thema’s: infrastructuur, gebieden en gebouwen.

Afgestudeerden tekenen buiten een stadsplan
Carrièreperspectief

aan de slag als constructief tekenaar of ruimtelijk ontwerper

Je werkt als ruimtelijk ontwerper, bouwkundig adviseur, constructief tekenaar of bouwmanager. Dat doe je bij een ingenieurs-, advies- of architectenbureau of bij de gemeente.

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo. De BBE deeltijdopleiding biedt daarbij een aantal mogelijkheden om te versnellen. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 28 mei en 7 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Kennismaken op locatie

Heb je je online georiënteerd en wil je ons graag persoonlijk ontmoeten? Kom naar de studiekeuze-events op locatie!

Wat kost een hbo-opleiding?

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Built Environment? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 300 tot € 500 kwijt.

Waarom Built Environment studeren bij de HU?

  • Leer meer in een leerteam

    Test jouw vaardigheden in deze veilige oefenomgeving. Motiveer elkaar, deel ervaringen en houd elkaar extra scherp.

  • Een onderscheidend en beroepsgerichte opleiding

    Je werkt met echte opdrachtgevers en echte opdrachten uit de praktijk. Onze specialisaties zijn gebaseerd op de vraagstukken van nu.

  • Denken, reflecteren en doen

    De HU leidt al honderd jaar ingenieurs van de stad op. Je leert onderzoeksmatig en projectmatig werken, maar ook invloed uitoefenen.

Neem contact met ons op

Barbara Meijer

Barbara Meijer

Opleidingscoördinator
Built Environment, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de bachelor Built Environment?

Vragen over de opleiding?