Binnenkort woont 75% van de Nederlanders in de stad. Voor hen moeten er veel mooie en energiezuinige gebouwen komen! Hoe bouwen we wijken waar mensen prettig kunnen wonen en werken? Welke bouwmaterialen worden gebruikt?  Hoe gaan al die mensen zich verplaatsen? De stad vraagt om innovatieve ideeën. Daarvoor zijn creatieve, technische geesten nodig. Wil jij je ontpoppen tot zo'n deskundige? Dan is de deeltijd hbo-opleiding Built Environment wat voor jou.
Student in de klas

In drie tot vier jaar stomen we je klaar om aan de slag te gaan als ingenieur of door te groeien in een functie op hbo-niveau. Je specialiseert je rondom thema's die actueel zijn en die jij interessant vindt in de gebouwde omgeving. Bij de deeltijdopleiding Built Environment kies je een studiepad dat past bij jouw interesses en capaciteiten. Daarbij maakt het niet uit of je al uit de sector komt of juist een carrièreswitch maakt.

De cursussen van de deeltijdopleiding zijn teven afzonderlijk van elkaar te volgen. Je kunt dan naderhand de modules meenemen naar een volledig diploma.

Onze leerteambegeleiders helpen je bij het maken van een goede keuze om een stap verder te komen. Bij de Hogeschool Utrecht profiteer je van ruime ervaring in het opleiden van ingenieurs in de gebouwde omgeving.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Barbara Meijer via 06 38 14 90 87 of deeltijd.bbe@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Start september en februari
Studie-investering Eén lesmoment per week (woensdag of donderdag van 14:30-21:00) en 8 - 20 uur zelfstudie (afhankelijk van kennis en ervaring)
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 99 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Built Environment
Croho-code 39280
Student voert experiment uit met docent

Kies jouw specialisatie

Binnen de opleiding Built Environment deeltijd bepaal jij je eigen leerroute en kun je je differentiëren door middel van de praktijkopdrachten en keuzecursussen zoals de specialisaties: Stadsontwikkeling, Duurzame transformatie en renovatie, Mobiliteit en infra, Circulaire stad, Design en constructie, Bouw in uitvoering of Smart city data.

Afgestudeerden tekenen buiten een stadsplan

Aan de slag als ingenieur van de stad

Als HBO-ingenieur weet jij hoe je uitdagingen in grote en middelgrote steden op moet lossen. Omdat jij vraagstukken vanuit verschillende oogpunten kan benaderen, ben jij de ideale adviseur, procesmanager of technisch ontwerper. Of ontwikkel je carrière in een van de vele andere beroepen.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo. De BBE deeltijdopleiding biedt daarbij een aantal mogelijkheden om te versnellen. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 1 en 12 februari. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Built Environment? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 300 tot € 500 kwijt.

Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Leer meer in een leerteam

    Test jouw vaardigheden in deze veilige oefenomgeving. Motiveer elkaar, deel ervaringen en houd elkaar extra scherp.

  • Een onderscheidend en beroepsgerichte opleiding

    Je werkt met echte opdrachtgevers en echte opdrachten uit de praktijk. Onze specialisaties zijn gebaseerd op de vraagstukken van nu.

  • Denken, reflecteren en doen

    De HU leidt al honderd jaar ingenieurs van de stad op. Je leert onderzoeksmatig en projectmatig werken, maar ook invloed uitoefenen.

Direct contact

Barbara Meijer

Opleidingscoördinator

Interesse in de bachelor Built Environment?

Vragen over de opleiding?