In 2020 woont ongeveer 75% van alle Nederlanders in een stad. Daarom is er steeds meer behoefte aan ingenieurs die weten hoe je optimaal omgaat met de beperkte ruimte in de stad. Wil jij je ontpoppen tot zo'n deskundige? Dan is de deeltijd-hbo-opleiding Built Environment wat voor jou. Je gaat creatieve en technische oplossingen bedenken voor gebouwen en infrastructuur in de stad van morgen. Na een brede basis in de eerste 1,5 jaar ga je je specialiseren.
Student in de klas

Bij het bouwen in de stad komen allerlei verschillende disciplines samen, van bouwkunde tot civiele techniek en ruimtelijke ordening. De deeltijdopleiding Built Environment leidt je op tot een breed georiënteerde ingenieur van de stad. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als bouwkundig adviseur, ontwerper Building Information Modeling (BIM) of projectleider. Daarbij maakt het niet uit of je al uit de sector komt of juist een carrièreswitch maakt.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met Barbara Meijer] via 06 38 14 90 87. We helpen je graag verder!

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Start september en februari
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2053 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Padualaan 99 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Built Environment
Croho-code 39280
Student voert experiment uit met docent

Kies jouw specialisatie

Binnen de opleiding Built Environment deeltijd bepaal jij je eigen leerroute en kies je twee specialisaties: Stadsontwikkeling, Duurzame transformatie en renovatie, Mobiliteit en infra, Circulaire stad, Design en constructie, Bouw in uitvoering of Smart city data.

Afgestudeerden tekenen buiten een stadsplan

Aan de slag als ingenieur van de stad

Als ingenieur van de stad - of urban engineer - weet jij hoe je uitdagingen in grote en middelgrote steden op moet lossen. Omdat jij vraagstukken vanuit verschillende oogpunten kan benaderen, ben jij de ideale adviseur, procesmanager of technisch ontwerper.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo. De BBE deeltijdopleiding biedt daarbij een aantal mogelijkheden om te versnellen. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je direct aan!

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.


Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Built Environment? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 300 tot € 500 kwijt.


Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Leer meer in een leerteam

    Test jouw vaardigheden in deze veilige oefenomgeving. Motiveer elkaar, deel ervaringen en houd elkaar extra scherp.

  • Een onderscheidend en beroepsgerichte opleiding

    Je werkt met echte opdrachtgevers en echte opdrachten uit de praktijk. Onze specialisaties zijn gebaseerd op de vraagstukken van nu.

  • Denken, reflecteren en doen

    De HU leidt al honderd jaar ingenieurs van de stad op. Je leert onderzoeksmatig en projectmatig werken, maar ook invloed uitoefenen.

Interesse in de bachelor Built Environment?

Vragen over de opleiding?