Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Built Environment? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen Built Environment

Je kunt aan Hogeschool Utrecht studeren als je je mbo-diploma op niveau 4 hebt. We raden je aan om je te verdiepen in de examenstof van havo natuurkunde 1 en havo wiskunde B1, zodat je goed voorbereid kunt beginnen aan je hbo-opleiding.

Heb jij gekozen voor het profiel E&M, N&G of N&T en je havo-diploma behaald? Dan kun je aan deze opleiding beginnen. Als je C&M hebt gekozen ben je helaas niet toelaatbaar.

Heb jij gekozen voor het profiel E&M, N&G of N&T en je vwo-diploma behaald? Dan kun je aan deze opleiding beginnen. Als je C&M hebt gekozen ben je alleen toelaatbaar als je Wiskunde A of B succesvol hebt afgerond.


Studenten met een Ad, hbo of wo- diploma hebben de mogelijkheid om een verkorte route te volgen aan deze deeltijd opleiding. Neem hiervoor contact op met deeltijd coördinator Barbara Meijer via deeltijd.bbe@hu.nl

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek en aanvullend de vaktoets wiskunde b haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Ben je in het bezit van een mbo-, havo-, of vwo-diploma zonder wiskunde B en/of natuurkunde op havoniveau? Dan raden wij je aan je voor te bereiden op de lesstof. Je ontvangt hier meer informatie over na inschrijving bij de opleiding.

Built Environment, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de bachelor Built Environment?

Vragen over de opleiding?