Carrièreperspectief

Na het afronden van de deeltijdopleiding Built Environment krijg jij je hbo-diploma. Je mag dan de titel Bachelor of Science (BSc) gebruiken.

Internationaal diploma supplement

Bij je diploma hoort een Engelstalig International Diploma Supplement (IDS). Het IDS is gratis en je ontvangt het automatisch. Hierin staan jouw studieresultaten in het Engels, voor werkkansen in het buitenland.

Afgestudeerden maken een maquette

Arbeidsmarktpositie na Built Environment

Na de opleiding Built Environment ben je ingenieur op gebied van bouwen of stadontwikkeling. Je kunt doorgroeien naar een leidinggevende functie als (ruimtelijk) ontwerper, (bouwkundig) adviseur, constructief tekenaar of bouwmanager. De opleiding biedt ook kansen om een carrièreswitch te maken voor zij-instromers in de techniek. Door de brede opleiding zijn de mogelijkheden divers. 

Wil je je verder ontwikkelen na deze bachelor? Dan kan je binnen de Hogeschool Utrecht een een- of tweejarige master volgen of losse cursussen voor professionals. 

Je kunt aan de slag als

  • Bouwkundig ingenieur
    BIM-modelleur, werkvoorbereider, aannemer, uitvoerder, bouwmanager, bouwkundig tekenaar, architectonisch ontwerper, bouwkundig-, constructief- of bouwfysisch adviseur, projectontwikkelaar
  • Ingenieur ruimtelijke ontwikkeling
    adviseur leefomgeving, beleidsmedewerker, (verkeers)planoloog, planeconoom en verkeerskundige
  • Civiel ingenieur
    tekenaar weg- en waterbouw, BIM-specialist, bouwfysisch adviseur, assetmanager

Welke competenties ontwikkel je?

Tijdens de opleiding Built Environment werk je aan 9 competenties waarmee je in staat bent om aan de technische en ruimtelijke opgaven van de stedelijke ontwikkeling vorm en inhoud te geven: Initiëren, Ontwerpen, Specificeren, Realiseren, Beheren, Managen, Onderzoeken, Communiceren en Professionaliseren.

Deze competenties zijn binnen het onderwijsdomein Bouw en Ruimte op landelijk niveau vastgesteld door de Hoger Onderwijs Groep Bouw en Ruimte (HOG).  

Interesse in de bachelor Built Environment?

Vragen over de opleiding?