Wil jij doorgroeien en aan de slag als biomedisch laboratoriumingenieur? Dan is de hbo-opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences) de bacheloropleiding voor jou. We bieden je een flexibel onderwijsprogramma waarin je je eigen leertempo en -traject bepaalt. Je gaat aan de slag met het uitvoeren van laboratoriumexperimenten en onderzoeksvaardigheden in verschillende contexten.

De opleiding biedt een breed biomedisch studieprogramma. Het flexibele onderwijs bestaat uit blended learning, leren vanuit leerteams en leeruitkomsten.

Zin om te beginnen met deze opleiding? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt.

Open avond 19 maart

Kom dinsdagavond 19 maart naar onze open avond in Utrecht. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Start September en februari
Lesdata Maandag (12:00 tot 22:00) en donderdag (18:00 tot 22:00)
Studie-investering Minimaal 25 uur per week
Collegegeld € 1800 (vrij van btw)
Bereken welk tarief voor jou geldt
Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek , tijdens de opleiding

Ontwikkel jouw kennis en kunde

Tijdens de studie staan laboratoriumexperimenten en onderzoeksvaardigheden centraal. Je maakt je de theorie eigen via een digitale leeromgeving. Binnen de projecten is er veel aandacht voor het ontwikkelen van je professionele vaardigheden. In het laatste jaar van de opleiding voer je een afstudeeronderzoek uit in de praktijk.

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek , carriereperspectief

Aan de slag als biomedisch laboratoriumingenieur

Na deze studie heb je goede baankansen. Je kunt gaan werken als onderzoeker aan een universiteit, bij overheidsinstellingen als het RIVM, bij biotech bedrijven of in een commerciële functie of een managementrol.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. In overleg met je begeleider bepaal je je eigen studietempo en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Losse modules

Weet je niet zeker of je een hele bacheloropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je in leerjaar 1 en 2 ongeveer € 300 kwijt. Daarnaast heb je een laptop en een rekenmachine nodig.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Een unieke, praktijkgerichte opleiding

Alleen Hogeschool Utrecht biedt de deeltijdopleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences) aan.

• Gebruik de modernste middelen

Omdat de opleiding draait om laboratoriumonderzoek, ga jij aan de slag met geavanceerde apparatuur in onze moderne laboratoria.

• Sterke focus op je ontwikkeling tot hbo-professional

De nadruk binnen de opleiding ligt op de combinatie van beroepscompetenties en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Karin van Vliet

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, gebouw HL7

Interesse in de bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences)?

Vragen over de opleiding?