Wil jij doorgroeien en aan de slag als biomedisch analist? Dan is de hbo-opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences) de opleiding voor jou. In dit flexibele onderwijs- programma bepaal jij je eigen leertempo. Je wordt een expert op het gebied van verschillende onderzoekmethoden en de technieken die je daarvoor moet gebruiken gebied. In het laboratorium werk je mee aan onderzoek dat grote effecten kan hebben op de gezondheid en welzijn van mensen en dieren.

Maak kennis met de deeltijd opleidingen op het gebied van Life Sciences en Chemistry

Video afspelen Life Sciences HU

Als biomedisch analist verbindt jij in het laboratorium de theorie met de praktijk om actuele onderzoeksvragen te beantwoorden die van grote maatschappelijke betekenis zijn.

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus en t/m 31 december
Start September en februari (start februari is afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring)
Lesdata Maandag (12:00 tot 22:00) en donderdag (18:00 tot 22:00) gedurende de eerste 2,5 jaar
Studie-investering Minimaal 25 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
Croho-code 34397
Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek , tijdens de opleiding

Ontwikkel jouw kennis en kunde

Tijdens de studie staan laboratoriumexperimenten en onderzoeksvaardigheden centraal. Je maakt je de theorie eigen via een digitale leeromgeving. Binnen de projecten is er veel aandacht voor het ontwikkelen van je professionele vaardigheden. In het laatste jaar van de opleiding voer je een afstudeeronderzoek uit in de praktijk.

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek , carriereperspectief

Aan de slag als biomedisch laboratoriumingenieur

Na deze studie heb je goede baankansen. Je kunt gaan werken als onderzoeker aan een universiteit, bij overheidsinstellingen als het RIVM, bij biotech bedrijven of in een commerciële functie of een managementrol.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. In overleg met je begeleider bepaal je je eigen studietempo en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Losse modules

Weet je niet zeker of je een hele bacheloropleiding wilt doen? Dan kun je er ook voor kiezen om een of enkele module(s) los te volgen.

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je in leerjaar 1 en 2 ongeveer € 300 kwijt. Daarnaast heb je een laptop en een rekenmachine nodig.

Waarom deze opleiding bij de HU?

• Een unieke, praktijkgerichte opleiding

Alleen Hogeschool Utrecht biedt de deeltijdopleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences) aan.

• Gebruik de modernste middelen

Omdat de opleiding draait om laboratoriumonderzoek, ga jij aan de slag met geavanceerde apparatuur in onze moderne laboratoria.

• Sterke focus op je ontwikkeling tot hbo-professional

De nadruk binnen de opleiding ligt op de combinatie van beroepscompetenties en jouw persoonlijke ontwikkeling.

Karin van Vliet

Interesse in de bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences)?

Vragen over de opleiding?