Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijd bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences)? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences)

Met een diploma Middelbaar Laboratoriumonderwijs (niveau 4) ben je direct toelaatbaar tot de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Met een ander mbo-diploma (niveau 4) ben je toelaatbaar. Kennis van scheikunde en wiskunde op havo-eindexamenniveau is nodig om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen. Heb je een ander diploma dan mbo-4, neem dan contact op de studieadviseur om de mogelijkheden te bespreken.

Bij je aanmelding voor de opleiding hoort een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je vooropleiding, werkervaring en motivatie. Daarna maken we je studieplan. Met dit intakegesprek vergroot jij je kans op succesvol afstuderen.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielinkexterne link en meld je meteen aan voor het onderzoek.

De aanmelddeadline is  31 augustus (voor start september) en 31 december (voor start februari). Onderdeel van de het aanmeldproces is een studiekeuzencheck in de vorm van een intake gesprek.

De opleidingsduur bedraagt tussen de 3 en 4 jaar. Dit is afhankelijk van je vooropleiding, werkervaring en studietempo.
Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, gebouw HL7

Interesse in de bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences)?

Vragen over de opleiding?