Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijd bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences)? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Met een diploma Middelbaar Laboratoriumonderwijs (niveau 4) ben je direct toelaatbaar tot de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Ook met een ander mbo-diploma (niveau 4) ben je toelaatbaar, maar kennis van scheikunde en wiskunde op havo-eindexamenniveau is vereist. Heb je een ander diploma, neem dan contact op de studieadviseur om te kijken of je toelaatbaar bent.

Bij je aanmelding voor de opleiding hoort een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je vooropleiding, werkervaring en motivatie. Daarna maken we je studieplan. Met dit intakegesprek vergroot jij je kans op succesvol afstuderen.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je niet voldoet aan de toelatingseisen hierboven. Wel moet je dan eerst het toelatingsonderzoek 21+ halen. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink, kun je je voor dit onderzoek opgeven.

De aanmelddeadline is  31 augustus (voor start september) en 31 december (voor start februari). Onderdeel van de het aanmeldproces is een studiekeuzencheck in de vorm van een intake gesprek.

De opleidingsduur bedraagt tussen de 3 en 4 jaar. Dit is afhankelijk van je vooropleiding, werkervaring en studietempo.

Interesse in de bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (Life Sciences)?

Vragen over de opleiding?