Toelating

Wil je weten wat je nodig hebt om met de hbo-deeltijdopleiding Associate degree Engineering te kunnen starten? We hebben alle eisen voor je op een rij gezet, zodat je meteen ziet of je deze opleiding kunt gaan volgen.

Instroomeisen Ad Engineering

Je kunt starten met de Ad opleiding Engineering als je beschikt over een mbo-diploma niveau 4. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na het mbo

Je bent toelaatbaar met:

  • havo N&T 
  • havo N&G met Natuurkunde (NAT), Onderzoek en Ontwerpen (O&O) of Natuur, Leven en Technologie (NLT)

Je bent toelaatbaar met:

  • vwo E&M met Natuurkunde (nat)
  • vwo N&T 
  • vwo N&G met Natuurkunde (nat) of Natuur, Leven en Technologie (nlt)

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Voor deze deeltijdopleiding moet je opdrachten doen op en over je eigen werkplek. Daarom heb je een werkplek nodig die aansluit bij deze opleiding. Twijfel je of je werkplek, functie of werkervaring goed aansluiten bij de opleiding? Neem dan contact op met onze docenten via adeng@hu.nl.

Ben je nu nog niet werkzaam in de bouwwereld of techniek, maar wil je graag overstappen? Hogeschool Utrecht faciliteert dit voor een aantal opleidingen via het initiatief “Be an engineer". Dit is een samenwerkingsinitiatief van hogescholen en bedrijven waarbij je naast het volgen van een deeltijdopleiding direct aan de slag gaat bij een werkgever naar keuze. Be an engineer helpt je bij het vinden van een bedrijf dat bij jou past om zo de overstap te maken. 

Om zeker te weten dat je de juiste opleiding kiest, doe je bij Hogeschool Utrecht een studiekeuzecheck. Zo verschijn je goed voorbereid aan de start.

Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de matchingsdag. Tijdens deze intake hoor je wat je nodig hebt om jouw opleiding succesvol te doorlopen. Daarbij kijken we ook naar jouw voorkennis en ervaring en hoe we daarmee voor jou een optimale opleiding kunnen samenstellen.

Interesse in de Associate degree Engineering?

Heb je nog vragen?