Toelating

Wil je weten wat je nodig hebt om met de hbo-deeltijdopleiding Associate degree Engineering te kunnen starten? We hebben alle eisen voor je op een rij gezet, zodat je meteen ziet of je deze opleiding kunt gaan volgen.

Instroomeisen Ad Engineering

Je kunt starten met de Ad opleiding Engineering als je beschikt over een mbo-diploma niveau 4. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na het mbo

Je bent toelaatbaar met:

  • havo N&T 
  • havo N&G met Natuurkunde (NAT), Onderzoek en Ontwerpen (O&O) of Natuur, Leven en Technologie (NLT)

Je bent toelaatbaar met:

  • vwo E&M met Natuurkunde (nat)
  • vwo N&T 
  • vwo N&G met Natuurkunde (nat) of Natuur, Leven en Technologie (nlt)

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielinkexterne link en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Tijdens de deeltijd variant van deze studie wordt ervan uitgegaan dat je:

  • al een aantal jaren werkervaring hebt in de richting waarin je wilt afstuderen (Duurzame Energiesystemen of Industriële Automatisering);
  • één vaste dag per week op school aanwezig bent;
  • bij het bedrijf waar je werkt de ruimte krijgt om op Ad-niveau te werken aan projecten op het gebied van je afstudeerrichting;
  • daarnaast nog 8 tot 12 uur per week bezig kunt zijn met je studie.

Maak hierover afspraken met je werkgever voordat je je aanmeldt voor deze opleiding.

Als je werkzaam bent op een bedrijf buiten je studierichting, of als je nog geen of nauwelijks werkervaring hebt in je afstudeerrichting, of als je niet voldoende tijd kunt vrijmaken voor je studie, dan raden we je ten zeerste af om deze studie in deeltijd te volgen en voor de voltijd variant te gaan.

Twijfel je of je werkplek, functie of werkervaring goed aansluiten bij de opleiding? Neem dan contact op met onze docenten via adeng@hu.nl.

Ben je nu nog niet werkzaam in de bouwwereld of techniek, maar wil je graag overstappen? Hogeschool Utrecht faciliteert dit voor een aantal opleidingen via het initiatief “Be an engineer". Dit is een samenwerkingsinitiatief van hogescholen en bedrijven waarbij je naast het volgen van een deeltijdopleiding direct aan de slag gaat bij een werkgever naar keuze. Be an engineer helpt je bij het vinden van een bedrijf dat bij jou past om zo de overstap te maken. 

Om zeker te weten dat je de juiste opleiding kiest, doe je bij Hogeschool Utrecht een studiekeuzecheck. Zo verschijn je goed voorbereid aan de start.

Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de matchingsdag. Tijdens deze intake hoor je wat je nodig hebt om jouw opleiding succesvol te doorlopen. Daarbij kijken we ook naar jouw voorkennis en ervaring en hoe we daarmee voor jou een optimale opleiding kunnen samenstellen.

Interesse in de Associate degree Engineering?

Heb je nog vragen?