Take it slow! Eindsymposium eetgedrag & persuasieve technologie

15-02-2017

Het gebruik van nieuwe technologieën zorgt voor nieuwe manieren om mensen langzamer te laten eten. In het tweejarige NWO-onderzoeksproject ‘Take it slow’ deed Sander Hermsen vanuit PubLab (Hogeschool Utrecht) onderzoek naar de effectiviteit van een speciale vork die de eter feedback op zijn eetsnelheid geeft. Belangrijke bevindingen uit het onderzoek worden op 15 februari gepresenteerd tijdens een dagvullend slotsymposium.

TrilvorkMensen die langzaam eten, zijn sneller verzadigd en eten minder dan mensen die snel eten. Helaas is eetsnelheid een hardnekkige gewoonte die moeilijk te veranderen blijkt. Het gebruik van nieuwe technologieën zorgt voor nieuwe manieren om mensen langzamer te laten eten. In het tweejarige NWO-onderzoeksproject ‘Take it slow’ deed Sander Hermsen vanuit PubLab (Hogeschool Utrecht) onderzoek naar de effectiviteit van een speciale vork die de eter feedback op zijn eetsnelheid geeft. Dit deed hij in samenwerking met Jeana Frost (VU) en Roel Hermans (Radboud Universiteit) en het Franse bedrijf Slow Control.

Belangrijke bevindingen uit het onderzoek worden gepresenteerd tijdens een dagvullend slotsymposium op 15 februari 2017. De (on)mogelijkheden van het veranderen van eetgedrag met hulp van persuasieve technologie komen tijdens deze dag aan bod. Daarnaast belichten verschillende sprekers diverse aspecten van persuasieve technologie en voeding, is er een ronde-tafel discussie en natuurlijk een afsluitende borrel. Speciaal voor diëtisten en andere geïnteresseerden is er op 16 februari een apart symposium.

Deelname is gratis, je kunt je hier aanmelden.