Challenge: een betere wijkverpleging

14-03-2017

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn organiseren U CREATE en zorgorganisatie Careyn, in samenwerking met Hogeschool Utrecht en het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland, de challenge Een Betere Wijkverpleging. Zorgstudenten van het ROC en creatieve studenten van Hogeschool Utrecht werken in multidisciplinaire teams aan ontwerpen voor een betere wijkzorg.

Zorg U CREATEVergrijzing en bezuinigingen zorgen voor verschuivingen in de werkzaamheden binnen de wijkzorg: huishoudelijke hulp wordt de verantwoordelijkheid van gemeenten, terwijl verpleging en verzorging een taak van de wijkverpleging blijven. Studenten van zorg- en creatieve opleidingen werken daarom in de week van 13 t/m 18 maart in multidisciplinaire teams aan nieuwe oplossingen voor een betere wijkzorg. 

Op 14 maart kun jij je gedurende één dag aansluiten bij de teams in een open ontwerpsessie in JIM Utrecht, waar je onder leiding van Jens Gijbels (Fundamentels Academy) en Erik Mooij (U CREATE) aan de slag gaat met zorginnovatie en design thinking voor een betere wijkverpleging.

Programma

13.30: Inleiding door Jens Gijbels (Fundamentals Academy) en Erik Mooij (U CREATE)
14.30: Brainstormsessie: Welke uitdagingen zijn er in de wijkverpleging, wat zijn mogelijke oplossingen?
16.00: Ontwerpsessie: Een betere wijkverpleging
17.30: Afsluiting & borrel

Voor wie?

Deelnemers aan deze ontwerpsessie zijn zorgprofessionals en -studenten die werkzaam zijn (geweest) in de wijkverpleging, ontwerpers met affiniteit voor zorginnovatie en design thinking en andere geïnteresseerden in het onderwerp. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Meer weten? Inschrijven? Kijk hier.