Tijdens de opleiding

Tijdens de Ad-opleiding Human Resource Management ontdek je wat HRM allemaal te bieden heeft. Denk hierbij aan organisatiekunde, werving en selectie, onboarding, arbeidsrecht en duurzame inzetbaarheid. Je werkt met studiegenoten aan praktijkopdrachten, zoals een onboarding-programma, een werving- & selectieplan of het opzetten van een instructietraining voor een personeelsinformatiesysteem.

Studenten werken groepsgewijs aan een praktijkopdracht.

Inhoud van de Ad Human Resource Management

In jaar 1 leer je de brede basis van het HRM-vak. Zo leer je over organisatiekunde, werving & selectie en de in-, door- en uitstroom binnen een organisatie. Daarnaast loop je twee keer een oriënterende stage.

Vanaf de start van jaar 2 ga je je specialiseren en kies je voor de richting HR Officer of arbeidsmarktspecialist. Voor je afstudeerstage ga je gedurende 30 weken stage lopen bij een bedrijf. Aan het einde van de opleiding kun je zelfstandig een HR-vraagstuk in de praktijk oplossen en weet je wanneer je hulp moet vragen om het vraagstuk tijdig en kwalitatief op gewenst niveau op te lossen.

Een groep studenten werkt samen aan een project.
 • 70%Praktijk
 • 30%Theorie

Zelfstudie

20
uur per week
 • 60%individueel werk
 • 40%Groepswerk

Studiebelasting

40
uur per week

  Meer weten over deze opleiding?

  Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kunt je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

  Tijdens de opleiding werk je in leer- en projectteams samen met medestudenten. Je werkt in een inspirerende leeromgeving aan echte projecten en doet dit in samenwerking met bedrijven. Zo krijg je gastlessen, neem je deel aan workshops en bouw je de kennis op die je nodig hebt in het werkveld.

  Er is in de opleiding veel aandacht voor je ontwikkeling onder begeleiding van een leerteamcoach.

  Er zullen veel feedbackmomenten zijn waardoor je leert en jezelf ontwikkelt. Daarnaast sluit je elke onderwijseenheid met een assessment af. Je sluit de opleiding af met een afstudeerproject.

  Ben je ambitieus en op zoek naar meer uitdaging en eigen initiatief tijdens je studie? Dan kun je naast je gewone onderwijs een honourstraject volgen. Met een Honours Certificaat heb je een streepje voor bij bedrijven en toekomstige werkgevers.

  Je vormt samen met een aantal studiegenoten een leerteam. In zo'n team geef je elkaar feedback en dat helpt je weer bij je eigen leerproces. Een leerteam wordt begeleid door een docent: de leerteambegeleider.

  Je betaalt collegegeld. Ben je benieuwd hoeveel je moet betalen? Dat bereken je heel eenvoudig met de collegegeldmeter.

  Meer weten? Kijk op de pagina over Collegegeld en betalen.

  Aan het einde van het eerste studiejaar krijg je een studieadvies. De opleiding kijkt dan hoeveel studiepunten je hebt gehaald. Zijn het er minder dan 30? Dan krijg je het dringende advies om te stoppen, aangezien je de studie hoogstwaarschijnlijk niet zult halen. Dit dringende studieadvies mag je naast je neerleggen.

  Waarom Ad HRM studeren bij de HU?

  • Lerend werken en werkend leren

   Leren en werken gaan in deze opleiding samen. Wat je leert in de theorie, pas je meteen toe in de praktijk.

  • Persoonlijke begeleiding

   De opleiding kan pittig zijn en het beroepenveld is complex, maar je staat er niet alleen voor. Je krijgt veel begeleiding.

  • Toekomstbestendige opleiding

  Ons HUA-gebouw aan De Nieuwe Poort 21 in Amersfoort.

  Interesse in de associate degree Human Resource Management (HRM)?

  Vragen over de opleiding?