Honours

Wil jij je talenten optimaal ontwikkelen? Ben je creatief en ondernemend? Dan is HU Honours echt iets voor jou. Het honoursonderwijs van de HU is er voor alle ambitieuze studenten die lef hebben en het verschil durven maken voor de beroepspraktijk en samenleving.

Video Honoursprogramma

Video afspelen Honours HU

Honourstrajecten volg je naast je opleiding en dat vraagt een extra investering. Je verdient er geen studiepunten mee, maar sterren. Heb je vijf sterren verdiend? Dan kun je voor de eindbeoordeling gaan, waarbij je aantoont dat jij “leading professional in waardecreatie” bent voor de beroepspraktijk en samenleving. Bij een positieve eindbeoordeling ontvang je het honourscertificaat bij je diploma.

Honourstrajecten

De HU heeft het onderwijs zo ingericht dat je naast je opleiding een eigen honoursroute kunt kiezen. Van aanbodgericht tot vraaggestuurd; in samenwerking met andere opleidingen, gekoppeld aan cursussen in je opleiding, of in de vorm van extra projecten of op eigen initiatief.

Er zijn vier vormen van honoursonderwijs op de HU:

De HU biedt een aantal honoursprogramma’s aan waarmee je vijf sterren kunt behalen. Deze programma’s sluiten aan bij de speerpunten van de HU en trends in de samenleving. Honoursprogramma’s richten zich op complexe maatschappelijke vraagstukken en zijn daardoor vaak interdisciplinair opgezet. Sommige honoursprogramma’s zijn gericht op studenten van specifieke opleidingen, zoals de Top Class voor studenten in de gezondheidszorg. Andere honoursprogramma’s staan open voor alle studenten van de HU, zoals Sociale Innovatie.

Elke opleiding biedt een aantal cursussen van het reguliere onderwijsprogramma ook aan op honoursniveau. Je voert dan een of meer extra honoursopdrachten uit in het verlengde van je cursus. Met zo’n extra honoursopdracht kun je je kennis en vaardigheden verbreden en verdiepen. Bij een cursus kun je één honoursprestatie leveren en dus ook één ster behalen. Ook kun je onderdelen van een minor, stage en onderzoek op honoursniveau uitvoeren.

Je kunt ook projecten of opdrachten doen die niet gekoppeld zijn aan je opleiding, maar die je uitvoert samen met een bedrijf of maatschappelijke organisatie. Dit biedt je volop ruimte voor innovatie en samenwerking met interessante partijen.

Heb je zelf een bijzonder idee waarmee je aan de slag wilt en je talenten verder wilt ontwikkelen? Kies dan voor de persoonlijke route. Van belang is dat het product en/of de dienst die je ontwikkelt van waarde is voor de beroepspraktijk en samenleving. Je werkt het idee zelf uit en neemt de regie over de invulling van deze route, maar kunt wel begeleiding krijgen van een honoursdocent.

Wat levert het je op?

Meedoen aan honoursprogramma’s of -projecten heeft veel voordelen:

  • Je ontdekt je talenten en ontwikkelt ze verder.
  • Je leert om vanuit onderzoek en interdisciplinair denken naar innovatie te kijken.
  • Je verhoogt jouw waarde op de arbeidsmarkt met een honourscertificaat.

Heb je nog vragen?

Ben je benieuwd naar de honourstrajecten bij de HU en wil je meer weten? Lees verder op www.honourstrajecten.hu.nl. Of volg ons op Facebook (@HuHonours) en Twitter (@HU_honours).

Naar de Honours website
Stan Hilhorst, student Commerciële economie | Hogeschool Utrecht

"Het honourstraject is een aanrader voor iedere student die zich wil onderscheiden en wil proeven aan het bedrijfsleven."

Stan Hilhorst (23) Student Commerciële economie