Tijdens de opleiding

In het eerste jaar werk je aan belangrijke vaardigheden als samenwerken, presenteren en onderzoeken. Ook bedenk en organiseer je vanaf het begin al direct events. Wat je in het eerste jaar leert, breng je in de tweede jaar steeds meer zelfstandig in de praktijk.

Inhoud van de opleiding Ad Eventmanager

De opleiding Ad Eventmanager is competentiegericht. Dat betekent dat je werkt aan de kennis en vaardigheden die nodig zijn om later je werk goed te kunnen doen. Zo leer je presenteren en onderzoeken. En je verdiept je in trends, ontwikkelingen en theorie van het communicatie- en eventvak. Tegelijkertijd ga je in het eerste jaar ook al evenementen organiseren en korte praktijkstages doen. Je doet hiermee dus zowel veel kennis als ervaring op.

In het eerste jaar krijg je verschillende opdrachten zoals casussen, projecten voor opdrachtgevers en het samenstellen van een portfolio. Hierin komen onderwerpen uit de volgende vakgebieden aan de orde:

  • Communicatie (intern, extern, marketingcommunicatie)
  • Psychologie en sociologie
  • Creativiteit
  • Online mediaproductie
  • Projectmanagement

In diverse trainingen leer je ook persoonlijke vaardigheden aan en verbeter je je schrijfvaardigheid.

In de eerste helft van het tweede jaar realiseer je met een projectgroep een evenement voor een échte opdrachtgever uit de praktijk. Je bedenkt een creatief concept en het programma, maakt draaiboeken, stelt een begroting op, ontwikkelt alle communicatie en draait het event.

In het tweede semester loop je stage bij een bedrijf in de eventbranche en ga je afstuderen. Alle basiskennis uit het eerste jaar breng je in dit jaar in praktijk.

Tijdens de opleiding Eventmanager: studenten bereiden een evenement voor
  • 50%Praktijk
  • 50%Theorie

Contact

16
uur per week
  • 40%individueel werk
  • 60%Groepswerk

Zelfstudie

24
uur per week

Aantal lesdagen

4
per week

    Meer weten over deze opleiding?

    Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kun je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

    Tijdens werkcolleges ga je in leerteams actief aan het werk met de lesstof en opdrachten. Met je studiegenoten werk je in projectgroepen samen aan je eindopdracht. En je bezoekt seminars, om je te laten inspireren op verschillende thema’s.

    Per studievak maak je een opdracht die je studiepunten oplevert. Je krijgt geen tentamens, omdat de stof beter blijft hangen als je opdrachten maakt.

    Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Volg dan naast je gewone onderwijs een HU-honourstraject. Kies een volledig programma of kom zelf met een idee. 

    Samen met een aantal studiegenoten vorm je een leerteam. In zo'n team geef je elkaar feedback. Dit helpt je weer bij je eigen leerproces. Een leerteam wordt begeleid door een docent: de leerteambegeleider.

    Je betaalt collegegeld. Ben je benieuwd wat jij aan collegegeld betaalt? Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt.

    Meer weten? Kijk op de pagina Collegegeld en betalen.

    Aan het einde van je eerste studiejaar ontvang je een studieadvies. Dat advies kan inhouden dat je geschikt wordt geacht voor de opleiding, een verwijzingsadvies als een andere opleiding beter bij je lijkt te passen, of het advies om met de studieloopbaanbegeleider een studieplanning op te stellen.

    Het betreft hier geen bindend advies: je hoeft het advies niet op te volgen. Uiteraard gaan we ervan uit dat je het advies zorgvuldig weegt.

    In de studiegidsexterne link vind je alle belangrijke informatie over jouw opleiding op een rijtje. Behalve lesprogramma’s en studieonderdelen, staan ook alle regelingen en afspraken in de studiegids.

    Samenwerking

    Als opleiding zitten we dicht op de praktijk. De Ad Eventmanager is preferred partner van de branchevereniging IDEA. Daarnaast werken we samen met het kennisplatform Eventbranche.nl dat o.a. de Gouden Giraffe organiseert. Dit is de jaarlijkse uitreiking van de prijzen voor de beste events van Nederland.

    Waarom Eventmanager studeren bij de HU?

    • Veel leren in de praktijk

      Je bedenkt en organiseert allerlei evenementen en doet dus meteen al heel veel werkervaring op.

    • Enthousiaste en ervaren docenten

      De docenten komen allemaal uit de evenementenbranche en staan te popelen om jou alle kneepjes van het vak te leren.

    Heb je nog vragen?