Tijdens de opleiding

In het eerste jaar werk je aan belangrijke vaardigheden als samenwerken, presenteren en onderzoeken. Wat je in het eerste jaar, breng je in de tweede jaar in de praktijk. Dan ga je een evenement organiseren.

Inhoud van de opleiding Ad Eventmanager

De opleiding Ad Eventmanager is competentiegericht. Dat betekent dat je werkt aan de vaardigheden die nodig zijn om later je werk goed te kunnen doen. Zo krijg je zaken als presenteren en onderzoeken. Je leert hierover tijdens de theorievakken. Tegelijkertijd ga je in het eerste jaar ook al evenementen organiseren. Je doet dus veel kennis en ervaring op.

In het eerste jaar krijg je verschillende opdrachten zoals casussen, projecten en het samenstellen van een portfolio. Hierin komen onderwerpen uit de volgende vakgebieden aan de orde:

 • Communicatie (intern, extern, marketingcommunicatie)
 • Psychologie
 • Sociologie
 • Creativiteit
 • Onderzoek (met o.a. statistiek)
 • Projectmanagement

In diverse trainingen leer je ook persoonlijke vaardigheden aan en verbeter je je taalskills.

Outdoor

Een belangrijk én erg leuk onderdeel van het eerste jaar is Outdoor. Dit is een gezellige en leerzame buitenschoolse activiteit die drie dagen duurt, waarin je spelenderwijs ontdekt waar je krachten liggen en waar je nog aan kunt werken. Aan het eind van het studiejaar houd je een pitch over jezelf.

In de eerste helft van het tweede jaar verzin je met je studiegenoten een creatief concept voor een evenement. In het tweede semester loop je stage bij een bedrijf in de eventbranche en ga je afstuderen. Alle basiskennis uit het eerste jaar breng je in dit jaar dus in praktijk.

Tijdens de opleiding Eventmanager: studenten bereiden een evenement voor
 • 50%Praktijk
 • 50%Theorie

Contact

16
uur per week
 • 40%individueel werk
 • 60%Groepswerk

Zelfstudie

24
uur per week

Aantal lesdagen

4
per week

Overige informatie

Tijdens werkcolleges ga je in leerteams actief aan het werk met de lesstof en opdrachten. Met je studiegenoten werk je in projectgroepen samen aan je eindopdracht. En je bezoekt seminars, om je te laten inspireren op verschillende thema’s.

Per studievak maak je een opdracht die je studiepunten oplevert. Je krijgt geen tentamens, omdat de stof beter blijft hangen als je opdrachten maakt.

Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Volg dan naast je gewone onderwijs een HU honourstraject. Je kunt een volledig programma kiezen of zelf met een idee komen. Met het HU honourstraject heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Samen met een aantal studiegenoten vorm je een leerteam. In zo'n team geef je elkaar feedback. Dit helpt je weer bij je eigen leerproces. Een leerteam wordt begeleid door een docent: de leerteambegeleider.

Je betaalt wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Om voor wettelijk collegegeld in aanmerking te komen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Ben je benieuwd wat jij aan wettelijk collegegeld betaalt? Dat bereken je heel eenvoudig met de collegegeldmeter. Reken daarnaast ook op een extra bedrag voor Outdoor, boeken en andere lesmaterialen.

Meer weten? Kijk op de pagina Collegegeld en betalen.

Aan het einde van het eerste studiejaar krijg je een studieadvies. De opleiding kijkt dan hoeveel studiepunten je hebt gehaald. Zijn het er minder dan 30? Dan krijg je het dringende advies om te stoppen, aangezien je de studie hoogstwaarschijnlijk niet zult halen. Dit dringende studieadvies mag je naast je neerleggen.

In de studiegids vind je alle belangrijke informatie over jouw opleiding op een rijtje. Behalve lesprogramma’s en studieonderdelen, staan ook alle belangrijke regelingen en afspraken in de gids. Bekijk de studiegids.

Studeren bij de HU

 • Veel leren in de praktijk

  Je bedenkt en organiseert allerlei evenementen en doet dus meteen al heel veel werkervaring op.

 • Enthousiaste en ervaren docenten

  De docenten komen allemaal uit de evenementenbranche en staan te popelen om jou alle kneepjes van het vak te leren.

Gerelateerde opleidingen