“Alles is communicatie.” “Communicatie, dat is zo lekker breed.” Als het over communicatie gaat, hoor je dit soort kreten vaak. Tijdens de hbo-studie Communicatie leer je wat het vak eigenlijk inhoudt en waarom het onmisbaar is voor merken en organisaties. Wie is je doelgroep, en hoe kun je als merk deze doelgroep bereiken en zorgen dat ze jouw product willen hebben? Hoe zorg je als organisatie voor gedragsverandering bij je publiek?

Je leert tijdens deze opleiding alle kanten van dit brede vakgebied kennen en je gaat uitvinden waar jouw interesses liggen. Denk aan marketing, publiekscommunicatie of bijvoorbeeld het inzetten van events om je boodschap over te brengen. Vervolgens kun je je specialiseren zodat je na 4 jaar als communicatieprofessional het werkveld in kan!

Alternatief voor open dag

De open dag is helaas afgelast. Maar we zijn druk bezig om je een alternatief te bieden. Lees meer op de pagina van de open dag.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Tijdens de opleiding Communicatie: voorbeeld van een lessituatie

Managen van interactie

In de eerste twee jaar ontwikkel je een brede kennisbasis en belangrijke vaardigheden als samenwerken, presenteren, onderzoeken en professioneel communiceren. Daarna specialiseer je je, bijvoorbeeld in: consumer, corporate, creative, live/event communicatie. Je kunt ook kiezen voor de Engelstalige richting International Communication (IC).

Na de opleiding Communicatie: communicatieadviseurs in geprek

Aan de slag als communicatieadviseur of woordvoerder

Je kunt als online advertentiespecialist aan de slag bij BOL.com  Of als persvoorlichter bij bijvoorbeeld Greenpeace of woordvoerder bij de Gemeente Utrecht. Ook campagnemanager of coördinator van evenementen kan een keuze zijn. Of word je zzp'er met je eigen communicatiebureau? Je hoeft het nu nog niet precies te weten, dat beeld ontwikkel je verder tijdens je studie.


Toelating

Je kunt starten met de opleiding Communicatie als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingstoets doen.

Iets voor jou?

  • Je bent onderzoekend en houdt van organiseren

    Je bent nieuwsgierig en vindt het leuk om te onderzoeken hoe je interactie kunt inzetten en managen voor je opdrachtgever.

  • Je bent verbindend

    Zowel in je studie (leerteams) als later in je werk werk je veel met andere mensen samen.

  • Je bent een ster in taal

    Taalvaardigheden zijn essentieel voor het maken van kwaliteitsproducten.“Ook al heb je briljante ideeën, als je ze niet kunt overbrengen, dan kom je nergens.” (Lee Lacocca)

Soetimah Goos, hbo-opleiding Communicatie, Hogeschool Utrecht

"Deze opleiding biedt een Honoursprogramma voor studenten die net iets meer uit hun studie willen halen, zoals ik."

Soetimah Goos (20) Derdejaars student
Portretfoto Julia Bakker, opleiding Communicatie | Hogeschool Utrecht

"Ik heb gekozen voor de Engelstalige afstudeerrichting international. Deze richting biedt extra uitdaging en brengt je in contact met studenten uit andere landen."

Julia Bakker (20) Tweedejaars student

"Niet alleen leren door de boeken door te lezen maar echt leren door het in de praktijk uit te voeren."

Giancarlo Favoroso (24) Tweedejaars student

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 juni
Startdatum September
Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Arts (BA)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B Communicatie
Croho-code 34405

Vragen over de opleiding?