WhatsApp! Facebook, zo 1980... Insta, dat is 'm! Maar Snapchat dan? Keuzes, keuzes, keuzes.... Hoe kunnen organisaties hun doelgroep het beste bereiken? En waarom is dat zo? Je leert het allemaal bij de hbo-studie communicatie.

Via social media als Instagram, Facebook of Twitter maar ook offline laat je als bedrijf, merk of instantie zien wie je bent en kun je reageren op wat anderen met teksten, icons en foto’s over zichzelf vertellen. Alles draait om interactie.

Aanmelden 1 mei

Zin om te beginnen? Bekijk dan meteen hoe je je aanmeldt. Je kunt je aanmelding voor deze opleiding regelen tot en met 1 mei 2019.

Open dag 5 oktober 2019

Kom 5 oktober 2019 naar onze open dag. Je bent welkom tussen 9:30 en 15:00 uur.

Tijdens de opleiding Communicatie: voorbeeld van een lessituatie

Managen van interactie

In de eerste twee jaar ontwikkel je een brede kennisbasis en belangrijke vaardigheden als samenwerken, presenteren, onderzoeken en professioneel communiceren. Daarna specialiseer je je, bijvoorbeeld in: consumer, corporate, creative, live/event communicatie. Je kunt ook kiezen voor de Engelstalige richting International Communication (IC).

Na de opleiding Communicatie: communicatieadviseurs in geprek

Aan de slag als communicatieadviseur of woordvoerder

Je kunt als zzp'er aan de slag met je eigen communicatiebureau. Of als persvoorlichter bij bijvoorbeeld het RIVM. Maar ook coördinator van corporate events kan een keuze zijn. Je hoeft het nu nog niet precies te weten, dat beeld ontwikkel je verder tijdens je studie. Bijvoorbeeld bij het studentenadviesbureau Scompany, dat je in je derde jaar de kans geeft om te werken voor een uitdagende opdrachtgever.


Toelating

Je kunt starten met de opleiding Communicatie als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingstoets doen.

Iets voor jou?

  • Je bent onderzoekend en houdt van organiseren

    Je bent nieuwsgierig en vindt het leuk om te onderzoeken hoe je interactie kunt inzetten en managen voor je opdrachtgever.

  • Je bent verbindend

    Zowel in je studie (leerteams) als later in je werk werk je veel met andere mensen samen.

  • Je bent een ster in taal

    Taalvaardigheden zijn essentieel voor het maken van kwaliteitsproducten.“Ook al heb je briljante ideeën, als je ze niet kunt overbrengen, dan kom je nergens.” (Lee Lacocca)

Soetimah Goos, hbo-opleiding Communicatie, Hogeschool Utrecht

"Deze opleiding biedt een Honoursprogramma voor studenten die net iets meer uit hun studie willen halen, zoals ik."

Soetimah Goos (20) Derdejaars student
Portretfoto Julia Bakker, opleiding Communicatie | Hogeschool Utrecht

"Ik heb gekozen voor de Engelstalige afstudeerrichting international. Deze richting biedt extra uitdaging en brengt je in contact met studenten uit andere landen."

Julia Bakker (20) Tweedejaars student

"Niet alleen leren door de boeken door te lezen maar echt leren door het in de praktijk uit te voeren."

Giancarlo Favoroso (24) Tweedejaars student

Handig om te weten

Aanmelddeadline 1 mei 2019
Startdatum September 2019
Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Arts (BA)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B Communicatie
Croho-code 34405

Vragen over de opleiding?