Na de opleiding

Met het Ad Diploma Bouwmanagement kun je als werkvoorbereider of BIM-modelleur aan de slag bij verschillende bedrijven in de bouw- en infrasector. Afhankelijk van je ambities en inzet kun je doorgroeien binnen het bedrijf.

Wat kan ik worden met Ad Bouwmanagement?

Het calculeren, ondersteunen en voorbereiden van alle werkzaamheden: dat is wat je als werkvoorbereider doet. Je gaat aan de slag in technische branches en bent bijvoorbeeld verantwoordelijk voor werktekeningen, planningen, werkinstructies en de inkoop van materialen. Werkvoorbereider is een brede functie waarbinnen specifieke functies zijn zoals calculator, planner en (technisch) tekenaar.

Jij verricht ontwerp-, teken-, berekenings- en selectiewerkzaamheden ten behoeve van het samenstellen, beheren en ontwikkelen van een BIM-informatiemodel.

Je kunt aan de slag bij

  • Grote en kleine bouwbedrijven
  • Werkgevers in de infrasector zoals Rijkswaterstaat en Prorail
  • Gemeenten en woningcorporaties
  • Architecten- en adviesbureaus 

Doorstuderen na je diploma?

Wil je na afronding van de Ad Bouwmanagement niet meteen aan het werk? Dan kun je natuurlijk ook doorstuderen! Je stroomt dan door in het 2 jarige traject van de voltijd of deeltijd bacheloropleiding Built Environment. Hier volg je dan de specialisatie bouw en doet enkele vakken uit de eerste 2 jaar van de bachelor in plaats van je Minor. Wil je liever 1 van de andere specialisaties of een andere bachelor afronden dan kan dit in overleg in 2,5 of 3 jaar.

Heb je nog vragen?