Heb jij altijd al willen weten hoe een complex bouwproject wordt gerealiseerd? Om met behulp van digitale tools 3D-modellen te ontwerpen en als spin in het web bouwprocessen aan te sturen? Volg dan de Associate degree opleiding Bouwmanagement! Een praktijkgerichte opleiding waarin je basiskennis bouwkunde leert.

In de 2-jarige hbo-opleiding Bouwmanagement leer je precies hoe je een bouwproces van bijvoorbeeld rijtjeswoningen, een winkelcentrum of appartementencomplex inricht en uitvoert. Of hoe je bestaande panden een nieuwe bestemming geeft, renoveert en restaureert. Je leert hoe je een ontwerp vormgeeft met behulp van 3D-modellen, en hoe je een bouwproject inricht qua planning, middelen en partners. Bij deze opleiding doe je niet alleen alle vakkennis op, je wordt ook echt klaargestoomd voor het werkveld. Je leert samen te werken in een team en werkt aan projecten van echte bedrijven.

Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je het Associate Degree Bouwmanagement diploma.

Online Open dagen

Doe mee met onze online studiekeuze-events tussen 30 oktober en 12 november.

Voorbereiden en aansturen van bouwprojecten

Als Ad student Bouwmanagement leer je bouwkundige ontwerpen te maken in 3D. Verder weet jij straks alles over hoe je een bouwproject voorbereidt en hoe je projectteams aanstuurt als de bouw begonnen is. Ook leer je basiskennis bouwkunde met onderwerpen als bouwfysica, statica en materiaalkunde.

Aan de slag als werkvoorbereider of calculator

Leiding geven, bouwprojecten ontwerpen of liever een technisch-commerciële functie? Na je opleiding is er veel mogelijk. In de bouwsector bijvoorbeeld, voor huizen, kantoren en winkelcentra. Of in de infrasector, waar jij je ontfermt over het bouwen van bruggen, tunnels en spoorlijnen.

Toelatingseisen Ad Bouwmanagement

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Ad Bouwmanagement als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Kennis van of ervaring met digitale technieken en affiniteit met media zijn een pré.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je bent handig met de computer en het lijkt je leuk alles te weten over bouwprocessen

    Met digitale tekentools ga jij 3D-ontwerpen maken. Je bent straks de spin in het web op de bouwplaats!

  • Je bent een echte teamplayer

    Bouwprocessen zijn gebaseerd op samenwerking.

  • Je hebt overzicht

    Je kunt snel schakelen en schrikt niet van een ingewikkelde werkomgeving. Je bent analytisch en houdt het doel voor ogen, ook als de planning onder druk komt te staan.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei en t/m 31 december
Startdatum September en februari
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-naam Ad Bouwmanagement
Croho-code 80164

Vragen over de opleiding?