Heb jij altijd al willen weten hoe een complex bouwproject wordt gerealiseerd? En hoe je met behulp van digitale tools 3D-modellen kunt ontwerpen en als spin in het web bouwprocessen aan te sturen? Volg dan de Associate degree opleiding Bouwmanagement. Een praktijkgerichte opleiding waarin je basiskennis bouwkunde leert.

In de 2-jarige hbo-opleiding Bouwmanagement leer je precies hoe je een bouwproces van bijvoorbeeld rijtjeswoningen, een winkelcentrum of appartementencomplex inricht en uitvoert. Of hoe je bestaande panden een nieuwe bestemming geeft, renoveert en restaureert. Je leert hoe je een ontwerp vormgeeft met behulp van 3D-modellen, en hoe je een bouwproject inricht qua planning, middelen en partners. Bij deze opleiding doe je niet alleen alle vakkennis op, je wordt ook echt klaargestoomd voor het werkveld. Je leert samen te werken in een team en werkt aan projecten van echte bedrijven.

Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je het Associate Degree Bouwmanagement diploma.

Let op

De opleiding start in september 2021, onder voorbehoud van accreditatie. Aanmelden via Studielink is op dit moment nog niet mogelijk. Wil jij er als een van de eersten bij zijn? Stuur dan een e-mail met je naam, e-mailadres en eventueel je telefoonnummer naar adbm@hu.nl. Dan houden we je op de hoogte.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met docent Jan van Veldhuizen via adbm@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus (onder voorbehoud van accreditatie)
Start 1 september (onder voorbehoud van accreditatie)
Lesdata volgt
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2053 (vrij van btw)
Bereken welk tarief voor jou geldt.
Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Toelating Bekijk de toelatingseisen

Voorbereiden en aansturen van bouwprojecten

Als Ad student Bouwmanagement leer je bouwkundige ontwerpen te maken in 3D. Verder weet jij straks alles over hoe je een bouwproject voorbereidt en hoe je projectteams aanstuurt als de bouw begonnen is. Ook leer je basiskennis bouwkunde met onderwerpen als bouwfysica, statica en materiaalkunde.

Aan de slag als werkvoorbereider of calculator

Leiding geven, bouwprojecten ontwerpen of liever een technisch-commerciële functie? Na je opleiding is er veel mogelijk. In de bouwsector bijvoorbeeld, voor huizen, kantoren en winkelcentra. Of in de infrasector, waar jij je ontfermt over het bouwen van bruggen, tunnels en spoorlijnen.

Online open avonden

Behoefte aan persoonlijk studieadvies? Ook in deze tijd staan we (online) voor je klaar! Kijk hier voor meer informatie. 

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.


Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Ad Bouwmanagement deeltijd In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. 


Waarom bij de HU

  • Direct toepasbaar in de praktijk

  • Persoonlijke begeleiding

  • Leren leren

Interesse in de associate degree Bouwmanagment?

Vragen over de opleiding?