Heb jij altijd al willen weten hoe een complex bouwproject wordt gerealiseerd? En hoe je met behulp van digitale tools 3D-modellen kunt ontwerpen en als spin in het web bouwprocessen aan te sturen? Volg dan de Associate degree opleiding Bouwmanagement. Een praktijkgerichte opleiding waarin je basiskennis bouwkunde leert.

In de 2-jarige hbo-opleiding Bouwmanagement leer je precies hoe je een bouwproces van bijvoorbeeld rijtjeswoningen, een winkelcentrum of appartementencomplex inricht en uitvoert. Of hoe je bestaande panden een nieuwe bestemming geeft, renoveert en restaureert. Je leert hoe je een ontwerp vormgeeft met behulp van 3D-modellen, en hoe je een bouwproject inricht qua planning, middelen en partners. Bij deze opleiding doe je niet alleen alle vakkennis op, je wordt ook echt klaargestoomd voor het werkveld. Je leert samen te werken in een team en werkt aan projecten van echte bedrijven.

Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je het Associate Degree Bouwmanagement diploma.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met docent Ramazan Eksik via adbm@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline t/m 31 augustus
Start 1 september
Lesdata Op maandag volg je les op de HU. Daarnaast werk je minimaal 3 dagen bij een relevant bedrijf.
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)
Bereken welk tarief voor jou geldt.
Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam Ad Bouwmanagement
Croho-code 80164

Voorbereiden en aansturen van bouwprojecten

Als Ad student Bouwmanagement leer je bouwkundige ontwerpen te maken in 3D. Verder weet jij straks alles over hoe je een bouwproject voorbereidt en hoe je projectteams aanstuurt als de bouw begonnen is. Ook leer je basiskennis bouwkunde met onderwerpen als bouwfysica, statica en materiaalkunde.

Aan de slag als werkvoorbereider of calculator

Leiding geven, bouwprojecten ontwerpen of liever een technisch-commerciële functie? Na je opleiding is er veel mogelijk. In de bouwsector bijvoorbeeld, voor huizen, kantoren en winkelcentra. Of in de infrasector, waar jij je ontfermt over het bouwen van bruggen, tunnels en spoorlijnen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Meer weten?

De belangrijkste informatie op een rij.

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je studieadviseur bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Ad Bouwmanagement deeltijd In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. 

Waarom bij de HU

  • Aan echte beroepsproducten werken

    Je werkt aan echte beroepstaken, waardoor je al heel veel kennis en ervaring krijgt voor je toekomstige beroep

  • Enthousiaste en ervaren docenten

    Onze docenten en gastsprekers zijn afkomstig uit de bouwwereld en kijken er naar uit om jou alle kneepjes van het vak te leren.

  • Werken aan professionele en persoonlijke kennis en vaardigheden

    Je werkt met medestudenten aan echte projecten met veel aandacht voor vakmanschap. Zo leer en oefen je met elkaar. En verbeter je samen je leerproces.

Interesse in de associate degree Bouwmanagement?

Vragen over de opleiding?