Wat zijn de stoffen en medicijnen van de toekomst? En hoe ontwikkelen we die zonder grote risico’s voor onze gezondheid en het milieu? Hogeschool Utrecht biedt professionals in de Life Sciences en Chemie een breed pakket opleidingen. Om je te specialiseren, te verbreden of misschien wel de concurrentie een stapje voor te zijn.

De belangrijkste ontwikkelingen die we zien in de life sciences en chemische industrie zijn automatisering en robotisering. Dat neemt ons veel werk uit handen. Tegelijkertijd worden onze taken steeds specialistischer en staan de productiekosten onder grote druk. Hoe ga je hier als professional mee om?

Actuele kennis, moderne apparatuur

Hogeschool Utrecht heeft een uitgebreid aanbod voor professionals in de biotechnologie en chemie. Hierin werken we samen met de praktijk en lectoraten van de HU, voor de meest actuele kennis en toegepaste inzichten. Voor ons leergangen, modules en cursussen hebben we moderne laboratoria en apparatuur tot onze beschikking. 

Incompany

Een aantal van de cursussen kan incompany worden aangeboden. 

Voordelig studeren

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Keuzemodules Chemistry

Keuzemodules zijn theorievakken uit de deeltijd en duale bacheloropleidingen van het ILC, die ook los gevolgd kunnen worden. Je volgt deze samen met de studenten van de deeltijdopleiding of de duale opleiding. In twee à drie lesuren per week vergroot je je kennis over diverse onderwerpen en/of fris je deze op. Je kunt cursussen volgen op het niveau van de propedeuse en hoofdfase.

Keuzemodules Life Sciences

Keuzemodules binnen Life Sciences bestaan uit een volledig blok (een leerjaar bestaat uit 4 blokken) uit leerjaar 1 of 2 van de deeltijdopleiding. Dit betekent dat je 10 weken lang met de deeltijdstudenten meeloopt tijdens zowel theorie als vaardighedenlessen. Dit zijn 420 studiebelastingsuren.

Opleidingen in dit thema

Waarom bij de HU?

  • Bepaal je eigen tempo

    De opleidingen van Hogeschool Utrecht bieden flexibiliteit en sluiten aan bij jouw persoonlijke situatie. Zo kun je op verschillende momenten instromen en zelf je tempo bepalen. 

Vragen over de opleiding?