Casuïstiekmiddag antibiotica en resistentie

 • Bachelor
 • Cursus
 • 1 dag
 • HU locaties, Incompany

Het bespreken van casussen uit je eigen werkomgeving met collega microbiologisch analisten en (gast)docenten kan tot nieuwe inzichten leiden. Dit vaste onderdeel uit onze cursus Antibiotica en resistentie heeft nu ook een aparte cursusmiddag. In één middag tijd bespreken we met elkaar verschillende casussen uit de praktijk en komen uiteraard de laatste actuele ontwikkelingen aan bod.

Tijdens de casuïstiekmiddag Antibiotica en resistentie staat casuïstiek uit je eigen werk centraal. Loop je ergens vast, heb je een interessant geval; met deze middag bieden wij de mogelijkheid om deze met collega  microbiologisch analisten, onze cursusleider en een gastdocent uit het werkveld nader te analyseren en te bespreken. Om het programma compleet te maken hebben we ook ruimte gereserveerd om de laatste actuele ontwikkelingen te delen.

Handig om te weten

Startmoment Nader te bepalen
Studie-investering 4 uur
Kosten

€ 350 (vrij van btw)

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.


Deelnemers maximaal 20 deelnemers
Locatie Koningsbergerstraat 9 Utrecht , Incompany
Diploma Certificaat van deelname

Aanmelden

Zin om te beginnen met deze opleiding?

Opleidingsadvies op maat

Kom je er niet uit of heb je vragen? Ga in gesprek en laat je adviseren.

Opleidingsinhoud

Je eigen ingebrachte casuïstiek staat tijdens deze middag centraal. Heb je een casus of probleem over interpretatie van resistentie(patronen)? Of juist behoefte aan meer kennis werkingsmechanismen van antibiotica? Breng die dan van te voren in, zodat we deze topics in breed verband met deelnemers en (gast)docenten kunnen bespreken en analyseren.
Bij de theorie kun je als actueel topic kun je bijvoorbeeld denken aan de herziene richtlijnen voor anaeroben susceptibilty (Eucast) of nieuwe antibiotica.

De cursusmiddag biedt vooral de mogelijkheid tot het bespreken van casuïstiek uit de eigen beroepspraktijk in combinatie met recente theorie en achtergronden.

Na afloop van de cursus ben je weer up to date over de laatste ontwikkelingen op het gebied van antibiotica en resistentie en heb je issues uit de eigen beroepspraktijk kunnen bespreken.

Toelating

De cursus is bedoeld voor oud-deelnemers van de cursus Antibiotica en resistentie én andere microbiologisch analisten op hbo-niveau.

Docenten

John Bouwman, cursusleider cursus Antibiotica en Resistentie, Hogeschool Utrecht

Dr. John Bouwman

Cursusleider

John heeft in zijn loopbaan op diverse locaties gewerkt als microbiologisch analist, waarvan 21 jaar bij het Diakonessenhuis in Utrecht. In 2009 promoveerde hij als hbo-analist op het proefschrift Intracellular infections in the pathogenesis of vascular diseases; in vitro studies. Sinds 2011 is John docent Microbiologie bij het ILC en verantwoordelijk voor de stage-acquisitie en –begeleiding van microbiologie studenten.

Ton Smeets

Gastdocent

Ton heeft vele  microbiologische/oncologische studies, zowel nationaal als internationaal, over chemotherapie antibiotica, PK/PD, resistentie en diagnostiek gedaan. Hij heeft veel verschillende functies gehad, hij was o.a. internationaal scientific support manager voor AB Biodisk en was mede verantwoordelijk voor de wereldwijde introductie van Etest. De laatste 6 jaar werkte Ton als Medical Advisor Anti-infectives Europe bij Nordic Pharma BV.

Na deze opleiding

Na afloop van deze cursus ben je up to date wat betreft de laatste ontwikkelingen en heb je je praktijkkennis aangescherpt.

Met de tijdens de cursus opgedane praktische kennis ga je weer scherper aan de slag op je eigen werkplek.

Volg ook onze driedaagse cursus Antibiotica en resistentie.

Overige informatie

De casuïstiekmiddag kost € 350,- (vrij van BTW), hierbij zijn de lesmaterialen inbegrepen.

De cursus is bedoeld voor microbiologische analisten die hun actuele kennis over antibiotica en resistentie en skills in de eigen beroepspraktijk uit de dagelijkse praktijk willen verdiepen.

Waarom Casuïstiekmiddag antibiotica en resistentie bij de HU?

 • Volg praktijkgericht onderwijs

  Jouw ervaringen zijn input voor de middag die je volgt. En wat je leert, pas je meteen toe in je werk.

 • Vergroot je netwerk

  Je hebt veel contact met vakgenoten en docenten. Hierdoor bouw je aan een sterk netwerk.

 • Kom verder in je carrière

  De HU geeft eigentijds onderwijs dat goed aansluit op de praktijk.

Direct Contact

Barbara Jerusalem

Cursusadviseur

Interesse in de casuïstiekmiddag antibiotica en resistentie?

Heb je nog vragen?