Technische innovaties spelen een grote rol bij het oplossen van maatschappelijke opgaven. Vanuit het lectoraat zoeken we oplossingen om de zorg- en welzijnskwaliteit te behouden en te verhogen door technologische innovaties op het gebied van sensoring, monitoring en control als data science.

Onderzoekslijnen binnen het lectoraat

Technische innovaties spelen een grote rol bij het oplossen vaan maatschappelijke opgaven rondom gezondheid. We zoeken naar oplossingen om de zorgkwaliteit te verhogen door technologische innovaties op het gebied van sensoring, monitoring, control en data science. De onderzoekslijn Smart Patient werkt met partners uit de praktijk aan slimme oplossingen binnen het domein van medische ingrepen en hersteloperaties.

Mensen worden en bedrijven worden zich steeds meer bewust van de positieve effecten op gezondheid en welzijn bij een hoge kwaliteit van de leef- en werkomgeving. Binnen de onderzoekslijn Smart Monitoring doen we onderzoek naar het meten van (energie)prestatie, veiligheid, onderhoud en andere processen op de werkvloer en leefomgeving. 

Projecten

  • Crackguard garandeert veiligheid van schepen en gebouwen

Data-gedreven innovaties met betrekking tot data-analyses, -visualisatie en ook artificiële intelligentie (AI) zijn een drijvende factor binnen ons onderzoek. Binnen de onderzoekslijn Smart Personal Support onderzoek en ontwikkelen oplossingen die ondersteuning bieden bij lichamelijke en mentale beperkingen. Hierin werken we nauw samen met ICT, CMD en disciplines vanuit de zorg en social work.

Projecten


Onderwijs

De excellentieprogramma’s (Honoursprogramma, Engineering+) en de projectmatige curriculumonderdelen bij opleidingen hebben een sterk ondersteunende rol voor het ontwerp- en onderzoekswerk in het lectoraat. Binnen deze opdrachten kunnen ambitieuze studenten met de nodige capaciteiten zich in een multidisciplinaire context maximaal ontwikkelen tot toonaangevende junior professionals.

Electronica

“Het gebruik van sensoren, en daarmee het verzamelen van grote hoeveelheden data, heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. De uitdaging voor de komende tijd is om deze verzamelde data ook daadwerkelijk te gebruiken voor het verbeteren van ons klimaat en gezondheid.”

Patrick van Veenendaal Onderzoeker Smart Systems for Healthy Living

Samenwerking

Het lectoraat zoekt naar bedrijven en instellingen die op hulp nodig hebben bij  uitdagingen in de productontwikkeling van multidisciplinaire producten. Ze mogen ondersteuning verwachten bij het structureren van het ontwikkelingsproces in raad en daad.

ArthroSave
Dot Dot agency
RND Inventions
Slechtziend.nl

Onze lectoren en onderzoekers

Matthijs Smakman

Lector Smart Systems for Healthy Living Bekijk profiel
Tim Idzenga | onderzoeker | lectoraat Microsysteemtechnologie

Tim Idzenga

Docent-onderzoeker Smart Systems for Healthy Living, Wiskundig en Analytisch vermogen van Professionals Bekijk profiel
Onderzoeker in opleiding Lennard Spauwen

Lennard Spauwen

Promovendus Smart Systems for Healthy Living Bekijk profiel
Karin Thomassen

Karin Thomassen

Docent-onderzoeker Smart Systems for Healthy Living Bekijk profiel

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Tim Idzenga | onderzoeker | lectoraat Microsysteemtechnologie

Tim Idzenga

  • Docent-onderzoeker
  • Lectoraten: Smart Systems for Healthy Living, Wiskundig en Analytisch vermogen van Professionals

Volg dit lectoraat