Jeroen van Grondelle

Jeroen van Grondelle

Onderzoeker

Jeroen van Grondelle is adviseur, onderzoeker en docent. Hij adviseert zijn klanten bij het ontwikkelen van data-gedreven werkwijzen en diensten. Daarnaast geeft hij parttime les op de HU en draagt hij bij aan nationale en internationale onderzoeksprojecten.

Jeroens onderzoek ligt op het raakvlak van technologie en de nieuwe werkwijzen en diensten die daardoor mogelijk worden. Nadruk ligt altijd op werkwijzen waarin mensen een blijvende, autonome bijdrage hebben. Hij heeft brede ervaring met het inzetten van analytics, machine learning en internet of things bij het ondersteunen van professionals en experts.

Jeroen werkte na zijn studie een aantal jaren bij IT-adviesbureaus en was in 2006 mede-oprichter en onderzoeksdirecteur van Be Informed. Hij ontwikkelde de ideeën achter een innovatief, AI-gedreven platform voor complexe bedrijfsprocessen, dat internationaal is verkocht aan grote organisaties en overheden. Hij studeerde wiskunde aan Universiteit Utrecht en specialiseerde zich in algoritme-ontwerp en grootschalig parallel rekenen.

Expertises

  • Datagedreven werkwijzen en diensten
  • Machine learning en artificiele intelligentie
  • Betekenisvolle innovatie

Publicaties


Projecten

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Jeroen van Grondelle

Jeroen van Grondelle

  • Onderzoeker
  • Lectoraat: Betekenisvol Digitaal Innoveren