De opleiding
Leer kijken als een technisch bedrijfskundige en ontdek de diverse rollen binnen het vak. Tijdens de opleiding verdiep je je in bedrijfskunde en techniek. Denk aan vakken als logistiek, projectmanagement, marketing en productietechnologie.
Inhoud van de opleiding Technische Bedrijfskunde
Deze deeltijdopleiding bestaat uit modules van 15 studiepunten. Je volgt elk jaar 4 modules van 10 weken. Binnen zo'n module staat 1 thema centraal.
In jaar 1 maak je vanuit diverse perspectieven kennis met technische bedrijfskunde en de verschillende rollen die je kunt vervullen.
Blok 1: Business Analist
In de rol van business analist leer je een bedrijf analyseren vanuit meerdere invalshoeken. Je brengt de marktpositie, concurrentie en wetgeving in kaart en onderzoekt interne processen, financiën en productiemethoden van het bedrijf. Dit doe je met modellen en analysetechnieken.
Blok 2: Logistiek Manager
In deze rol verdiep je je in logistieke processen binnen een bedrijf. Voordat een product gereed is, moeten diverse stappen worden doorlopen. Jij brengt al deze stappen in kaart. Je denkt na over hoe het efficiënter, sneller en slimmer kan en bewaakt de financiële haalbaarheid. Van inkoop en voorraadbeheer tot productieplanning, het passeert allemaal de revue.
Blok 3: Maintenance Manager
In deze rol onderzoek je hoe technische machines optimaal kunnen functioneren. Je leert welke sensoren nodig zijn om slijtage te monitoren en ontwikkelt strategieën om het onderhoud van machines te optimaliseren.
Blok 4: Salesmanager
In de rol van Salesmanager koppel je techniek aan commercie. Je leert onderhandelen, prijzen bepalen en marketingstrategieën inzetten zodat producten aansluiten bij de marktbehoefte.
In de jaren 2 t/m 4 van breid je jouw kennis en vaardigheden verder uit. Je werkt op projectbasis, individueel en in groepen, aan producten die direct aansluiten op de beroepspraktijk. In jaar 3 kun je zelf modules selecteren waarmee je je verder specialiseert in een vakgebied naar keuze.
Meer weten over deze opleiding?
Je kunt deze deeltijdstudie combineren met een fulltimebaan. Je besteedt wekelijks 15 tot 20 uur aan je studie. Je hebt per week 1 schooldag. Die duurt van 15:00 tot 21:00 uur.
Je leert tijdens deze opleiding niet alleen in de klas en individueel, maar ook in de praktijk, in leerteams en via een digitale leeromgeving. Deze gevarieerde manier van onderwijs zorgt voor een verdieping van de lesstof en van het contact tussen studenten en docenten.
Voor deze opleiding hoef je geen techneut te zijn. Het is belangrijker dat je oplossingsgericht denkt en graag werkt in een technische omgeving.
Het is belangrijk om een werkplek te hebben die aansluit bij de opleiding. Zo kun je de theorie en vaardigheden die je leert meteen toepassen in je baan. Bij het intakegesprek gaan we hier samen verder op in.
Heb je te maken met een auditieve, visuele of fysieke beperking, chronische ziekte, psychische kwetsbaarheid of neurodiversiteit zoals dyslexie, ADD, ADHD of ASS? Of ervaar je uitdagingen door (mantel)zorgtaken of familieomstandigheden? Bij de HU kun je rekenen op passende ondersteuning. Samen zorgen we ervoor dat jij je studie succesvol kunt voortzetten.
Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).
In Nederland zijn er 2 vormen van collegegeld: het wettelijke collegegeld (lager tarief) en het instellingscollegegeld (hoger tarief). In welke categorie je valt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Zie binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht. Voor boeken en andere lesmaterialen zijn de jaarlijkse kosten ongeveer € 800.
De Technische Bedrijfskunde docenten
Je krijgt les van docenten die zelf in de beroepspraktijk werken. Hierdoor is hun kennis up-to-date en kan je wat je leert meteen toepassen in je werk.
Eerder werkte Patrick onder andere als afdelingsmanager Werktuigbouwkunde bij ROC Midden Nederland en als teamleider Gaming bij het Grafisch Lyceum Utrecht. Ook had hij commerciële functies zoals Business Development Manager bij Oracle en Client Manager bij KLM. Daar richtte hij zich op klantrelaties en nieuwe markten. Patrick studeerde af aan de HU met een onderwijsbachelor en behaalde een master in bedrijfsstudies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
In zijn lessen legt hij de nadruk op zowel theorie als praktijk, zodat studenten zich goed kunnen ontwikkelen in techniek en bedrijfskunde. Expertises: persoonlijke ontwikkeling, coaching, bedrijfseconomie, ICT, marketing en sales.
Na zijn studie Bedrijfskunde in Enschede vervulde hij diverse leidinggevende en directiefuncties bij onder andere Scania, een ziekenhuis, Albert Heijn, Etos, Ahold en Blokker. In 2017 maakte hij de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap. Daarin richt hij zich op complexe opdrachten op het gebied van supply chain, inkoop en crisissituaties, vaak met inhoudelijke diepgang en stakeholdersmanagement.
In zijn lessen integreert hij praktijkervaring met bedrijfskundige inzichten. Zo zijn studenten goed voorbereid op hun toekomstige werkveld. Expertises: supply chain management, inkoop, leiderschap, verandermanagement en crisisinterventie
Eerder vervulde Dorothy project- en managementrollen bij BP en werkte zij als managementadviseur voor organisaties als DSM, Philips en Alliander. Deze praktijkervaring zet zij nu in om theorie en modellen toegankelijk en toepasbaar te maken.
In haar lessen stimuleert zij studenten om vanuit verschillende perspectieven naar organisaties en vraagstukken te kijken. Expertises: persoonlijke ontwikkeling, coaching, projectmanagement, organisatieadvies en veranderkunde.
Interesse in de bachelor Technische Bedrijfskunde?
Heb je nog vragen?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 0634101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 9.30 tot 16.30 uur