De opleiding

De duale HBO-ICT opleiding Cyber Security & Cloud is samen met de Cloud IT Academy ontwikkeld, speciaal op verzoek van het bedrijfsleven. Om jou klaar te stomen voor de beroepspraktijk.

Tijdens de opleiding maak je niet zomaar kennis met alles wat met cloud te maken heeft: je maakt je specialistische kennis meester. En dat doe je niet alleen aan de hogeschool. Omdat deze opleiding een duale opleiding is, zal een belangrijk deel van het leren plaatsvinden bij een bedrijf dat zich bezighoudt met cloud diensten. Daar ga jij aan de slag met de kennis en vaardigheden die tijdens de opleiding opdoet.
HBO-ICT System Network & Cloud Engineering, tijdens de opleiding

Inhoud van de opleiding HBO-ict Cyber Security & cloud

In jouw opleiding staat je beroepservaring centraal. De taken die je in je werk doet, zijn leidend voor je studie. Wij noemen dat je beroepstaken.Hierdoor sluit je opleiding en je werk altijd perfect op elkaar aan. 

Naast je beroepstaken krijg je ook nog een aantal vakken, rondom een aantal thema’s. 

In het eerste jaar leer je een aantal  basisprincipes van het vak. Denk dan vooral aan Netwerken, Windows Server, Linux, programmeren (scripting) en IT service management (o.a. ITIL). 

Vakken

De opleiding Cyber Security & Cloud duaal heeft een breed aanbod van vakken en projecten. Het vakkenpakket is vastgesteld samen met het bedrijfsleven. Hiermee sluit je kennis straks optimaal aan bij de behoefte van de bedrijven die werken met Cloud technologie.

Blok 1 en blok 2

  • Semester 1 Beroepstaak
  • Basis IT Platformen
  • Netwerken

Blok  3 en blok 4

  • Semester 2 Beroepstaak
  • Programming
  • IT Service Management

In jaar 2 ga je de diepte in met vakken rondom Netwerken, Computersystemen, Security, Cloud en service management.

In jaar 3 staan jouw keuzes centraal. Dit doen we met individueel maatwerk. Samen met de opleiding geef je  je eigen invulling aan de studie en zorgen we voor een goed programma op hbo-niveau. 

In jaar 4 kies je de specialisatie Security, ga je een minor volgen, of maak je in overleg met de opleiding een andere keuze. In semester 2 van jaar 4 ga je afstuderen.

Docenten

Het docententeam bestaat uit docenten die hun sporen hebben verdiend in het bedrijfsleven. Na uitgebreide, succesvolle carrières besloten zij docent te worden. Externe (gast-) docenten uit het cloud-werkveld geven ook les.

Overige informatie

Tijdens een duale opleiding leer en werk je tegelijkertijd. Naast je opleiding heb je een betaalde functie in een organisatie die aansluit bij jouw opleiding. Je doet werkervaring op, voert studieopdrachten uit op je leerwerkplek en kunt alles wat je leert meteen in de praktijk toepassen.

Het onderwijs bestaat uit kennisvakken en beroepstaken. Elke cursus wordt afgesloten met een formele toets. De vorm van deze toetsing varieert per cursus. Elke beroepstaak wordt afgesloten met een formele toets, in de vorm van het semesterverslag.

Tijdens de duale opleiding HBO-ICT Cyber Security & Cloud leer je niet alleen in de klas en individueel, maar vooral in de praktijk, in leerteams en via een digitale leeromgeving. Deze gevarieerde manier van onderwijs zorgt voor een verdieping van de lesstof en van het contact tussen studenten en docenten.

Aan het einde van het eerste studiejaar krijg je een studieadvies. Als de opleiding denkt dat je, gezien je resultaten, de studie hoogstwaarschijnlijk niet zult halen, krijg je het dringend advies om te stoppen. Dit advies mag je naast je neerleggen.

De opleiding Cyber Security & Cloud duaal valt onder de NVAO accreditatie van HBO-ICT.

In Nederland zijn er twee vormen van collegegeld: het wettelijke collegegeld (lager tarief) en het instellingscollegegeld (hoger tarief). In welke categorie je valt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je ongeveer € 400 per jaar kwijt.

Interesse in de bachelor HBO-ict Cyber Security & Cloud?

Vragen over de opleiding?