Toelating

Enthousiast geworden over de duale hbo-opleiding ICT Cyber Security & Cloud? Bekijk dan of jij aan de opleiding kunt beginnen.

Omdat dit een duale opleiding is, vindt een belangrijk deel van je bachelor plaats op jouw werkplek. Je werkgever, jij en Hogeschool Utrecht tekenen daarom samen een 4-jarige leer-werkovereenkomst. Daarin verklaart jouw werkgever:

  • dat het een bedrijf is met een uitgebreide ICT/hosting/Cloud-omgeving.
  • jou te helpen bij het vinden van een werkomgeving voor projecten die je daar niet uit kunt voeren (zelf of via de Stichting Cloud IT Academy).
  • je te ondersteunen met een loopbaanbegeleidingstraject, vanwege de intensiteit van de duale opleiding (zelf of via de Stichting Cloud IT Academy).
  • Heb je nog geen werkgever? Dan kan de Stichting Cloud IT Academy je helpen met het vinden. Zie hiervoor hun website: https://jobinthecloud.nl/

Met een mbo-diploma niveau 4, een havo- of vwo-diploma (alle profielen, oude en nieuwe stijl) kun je direct instromen.

Vanwege het duale karakter van de opleiding, is het van belang dat er een match is tussen jou en je potentiële werkgever. Om daar zeker van te zijn is er een intakegesprek met jullie allebei.

Heb je een werkgever die aangesloten is bij de Stichting Cloud IT Academy? Dan voldoet je werkgever aan de gestelde eisen. Het intakegesprek is in dit geval niet nodig.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je niet voldoet aan de toelatingseisen hierboven. Wel moet je dan eerst het toelatingsonderzoek 21+ halen. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink, kun je je voor dit onderzoek opgeven.

Interesse in de bachelor HBO-ict Cyber Security & Cloud?

Vragen over de opleiding?