Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Farmakunde? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen

Heb je een MBO-4 diploma en een werkplek (minimaal twee dagen per week) in het Farmaceutisch werkveld ? Dan kan je beginnen aan de deeltijdopleiding Farmakunde. Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Heb je een havodiploma en een werkplek (minimaal twee dagen per week) in het Farmaceutisch werkveld ? Dan kan je beginnen aan de deeltijdopleiding Farmakunde. Voor deze opleiding maakt het niet uit welk profiel je gekozen hebt.

Heb je een VWO-diploma, minimaal twee jaar relevante werkervaring (minstens drie dagen in de week) en een werkplek (minimaal twee dagen per week) in het Farmaceutisch werkveld? Dan kan je beginnen aan de deeltijdopleiding Farmakunde. Voor deze opleiding maakt het niet uit welk profiel je gekozen hebt.

Voor deze opleiding heb je een werkplek nodig voor minimaal twee dagen in de week in het farmaceutisch werkveld zoals in een apotheek, farmaceutische industrie of groothandel, dienstverlening, overheid of non-profit organisatie. Dit toon je aan via een verklaring die je voor de matching krijgt, invult en laat ondertekenen door je werkgever. Het is belangrijk dat je de ruimte krijgt om praktijkopdrachten te doen en je beroepscompetenties te ontwikkelen. Ook is er een mentor of coachende leidinggevende (op minimaal hbo-niveau) aanwezig die je begeleidt, leermogelijkheden kan creëren, feedback geeft en ontwikkelpunten signaleert  (gemiddeld een half uur per week). Tevens is na het behalen van je diploma ruime werkervaring van minimaal twee jaar en tenminste twee dagen in de week essentieel om de versnelde deeltijdopleiding succesvol te kunnen oppakken omdat wordt uitgegaan van kennis en ervaring.

Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding volgt een digitale matching waarbij zal blijken of de opleiding echt bij je past. Indien gewenst kan een matchingsgesprek plaatsvinden. Aan bod komt wat er nodig is om de opleiding succesvol te doorlopen, rekening houdend met je werk- en privésituatie en je kennisniveau. We adviseren om minimaal twee jaar werkervaring te hebben na het behalen van minimaal een MBO-diploma en maximaal drie dagen per week te werken.

Je ontvangt een formulier voor een werkgeversverklaring waarmee je aantoont dat je een relevante werkplek hebt (zie toelating/relevante werkplek). Hierin licht je toe hoe je voldoet aan minimaal twee jaar relevante werkervaring. Ook wordt gekeken of je werkplek geschikt is om de opleidingscompetenties te ontwikkelen.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het toelatingsonderzoek 21+ haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Vragen over de opleiding?