Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Farmakunde? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen Farmakunde

Heb je een mbo-4 diploma en een werkplek (minimaal twee dagen per week) in het Farmaceutisch werkveld ? Dan kan je beginnen aan de deeltijdopleiding Farmakunde.

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Heb je een havo-diploma en een werkplek (minimaal twee dagen per week) in het Farmaceutisch werkveld ? Dan kan je beginnen aan de deeltijdopleiding Farmakunde. Voor deze opleiding maakt het niet uit welk profiel je gekozen hebt.

Heb je een vwo-diploma en een werkplek (minimaal twee dagen per week) in het Farmaceutisch werkveld ? Dan kan je beginnen aan de deeltijdopleiding Farmakunde. Voor deze opleiding maakt het niet uit welk profiel je gekozen hebt.

Om toegelaten te worden tot de deeltijdopleiding Farmakunde dien je aan te tonen dat je een aanstelling hebt in de (farmaceutische) zorg- of dienstverlening voor minimaal 2 dagen per week gedurende de studie. Dit toon je aan via een verklaring die je bij de studiekeuzecheck krijgt en samen met je werkgever invult en ondertekent. Het is noodzakelijk dat je de ruimte krijgt om praktijkopdrachten te doen en je beroepscompetenties te ontwikkelen. Ook is er een mentor of coachende leidinggevende (op minimaal hbo-niveau) aanwezig die je begeleidt, leermogelijkheden kan creëren, ontwikkelpunten signaleert en feedback geeft op opdrachten voor de studie die op de werkvloer worden uitgevoerd. Voorbeelden van organisaties in het farmaceutisch werkveld zijn o.a.: apotheek, farmaceutische industrie of groothandel, dienstverlening, ICT, overheid of non-profit organisatie.

Bij aanvang van de driejarige deeltijdvariant van de opleiding Farmakunde is het dringend advies om minimaal twee jaar relevante werkervaring (min. 2 dagen per week) te hebben na het behalen van een MBO-4 diploma. Tevens adviseren we maximaal drie dagen per week te werken tijdens de studie, onder meer omdat je in het derde jaar twee dagen per week je stage en afstudeeronderzoek doet (niet op je eigen werkplek).

Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding volgt een studiekeuze check. Vanaf maart ontvang je hier bericht over. De studiekeuzecheck bestaat uit twee stappen:

Stap 1: Werkzaamhedeneis
Om aan te tonen dat je een relevante werkplek hebt waarmee je voldoet aan de werkzaamhedeneis ontvang je een link naar een formulier dat je invult met je werkgever en weer upload (zie toelating/werkzaamhedeneis). Er wordt gekeken of je werkplek geschikt is om de opleidingscompetenties te ontwikkelen.

Stap2: Digitale intake
Je vult een vragenlijst in waarbij zal blijken of de opleiding echt bij je past. Aan bod komen je  capaciteiten, interesses, motivatie en de combinatie van werk- en privé met een studie. Indien gewenst kan een adviesgesprek plaatsvinden.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielinkexterne link en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Heb je nog vragen?