Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Farmakunde? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen

Heb je een MBO-4 diploma en een werkplek (minimaal twee dagen per week) in het Farmaceutisch werkveld ? Dan kan je beginnen aan de deeltijdopleiding Farmakunde. Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

In verband met goedkeuring toelatingseis adviseren we om aan te melden tot en met 14 augustus 2021 voor het studiejaar 2021-2022.

Heb je een havodiploma en een werkplek (minimaal twee dagen per week) in het Farmaceutisch werkveld ? Dan kan je beginnen aan de deeltijdopleiding Farmakunde. Voor deze opleiding maakt het niet uit welk profiel je gekozen hebt.

In verband met goedkeuring toelatingseisen adviseren we om aan te melden tot en met 14 augustus 2021 voor studiejaar voor het studiejaar 2021-2022.

Heb je een VWO-diploma, minimaal twee jaar relevante werkervaring (minstens drie dagen in de week) en een werkplek (minimaal twee dagen per week) in het Farmaceutisch werkveld? Dan kan je beginnen aan de deeltijdopleiding Farmakunde. Voor deze opleiding maakt het niet uit welk profiel je gekozen hebt.

In verband met goedkeuring toelatingseisen adviseren we om aan te melden tot en met 14 augustus 2021 voor studiejaar 2021-2022.

Voor deze opleiding heb je een werkplek nodig voor minimaal twee dagen in de week in het farmaceutisch werkveld zoals in een apotheek, farmaceutische industrie of groothandel, dienstverlening, overheid of non-profit organisatie. Het is belangrijk dat je de ruimte krijgt om praktijkopdrachten te doen en je beroepscompetenties te ontwikkelen. Ook is er een mentor of coachende leidinggevende (op minimaal hbo-niveau) aanwezig die je begeleidt (gemiddeld een half uur per week). Tevens is na het behalen van je diploma ruime werkervaring van minimaal twee jaar en tenminste twee dagen in de week essentieel om de versnelde deeltijdopleiding succesvol te kunnen oppakken omdat wordt uitgegaan van kennis en ervaring.

Voordat je aan de opleiding begint, heb je een matchingsgesprek. Voorafgaand toon je aan met een werkgeversverklaring dat je een relevante werkplek hebt (zie toelating). In het gesprek licht je toe hoe je voldoet aan minimaal twee jaar relevante werkervaring. Tijdens het gesprek komt o.a. aan bod wat er nodig is om de opleiding succesvol te doorlopen, rekening houdend met je werk- en privésituatie en je kennisniveau. We adviseren om maximaal drie dagen per week te werken. Ook wordt er gekeken of je werkplek geschikt is om de opleidingscompetenties te ontwikkelen.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het toelatingsonderzoek 21+ haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink externe link en meld je meteen aan voor het onderzoek.