De opleiding

In de opleiding leer je meer over preventie, sociale incasso en schulden oplossen. Je wordt opgeleid om als een schakel tussen deze verschillende gebieden te functioneren en je leert en beleeft vanuit welke rol jij de klant kan ondersteunen en wat dit van jou vraagt. 

Twee HR-professionals tijdens een lessituatie.

Je werkt veelal bij jouw eigen werkgever waarbij we samen kijken hoe we jouw werkzaamheden kunnen laten aansluiten op de opleiding. Daarnaast ben je 1 dag in de week, op woensdag aanwezig bij de opleiding. Elke week staat er een beroepstaak centraal in de leer en werkbijeenkomsten. Je ontvangt actuele theorieën die je gelijk kunt toepassen in de praktijkcasussen van het werkcollege. De rest van de week ga je in je eigen beroepspraktijk aan de slag met de beroepstaken die in die week centraal staan.

Inhoud van de Ad-opleiding Sociaal-Financiële Dienstverlening

In jaar één leg je de basis voor je opleiding. Je leert de relevante theorieën die je gelijk kunt gebruiken in deze praktijkcasussen en in de vaardigheidswerkcollege ’s leer je oplossingsstrategieën toepassen en oefen je met de bijbehorende communicatievaardigheden en gesprekstechnieken die centraal staan in de casus. 

In het tweede jaar ligt de nadruk op verder professionaliseren om een startende beroepsprofessional te worden. Je wordt je meer bewust van je beroepshouding en de ethische dilemma's die kunnen spelen. 

De Ad Sociaal Financiële Dienstverlening  docenten 

Het docententeam van deze opleiding zijn ervaren professionals in het vakgebied, werken nauw samen met het lectoraat Schulden en Incasso van de HU waardoor je verzekerd bent van de nieuwste inzichten en actualiteiten. Deze deskundige en betrokken docenten staan klaar om jou verder te helpen in je ontwikkeling als professional binnen de Sociaal Financiële Dienstverlening.

 

Meer weten over deze opleiding?

Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kun je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

Je krijgt verschillende onderwijsvormen. Je werkt zowel individueel als in projectgroepen aan je eigen praktijkopdrachten. Naast de vaardigheidstrainingen op school krijg je ondersteuning via het digitale platform met opdrachten, verdiepend materiaal en instructiefilmpjes.

Je vormt samen met een aantal studiegenoten een leerteam. In zo'n team geef je elkaar feedback en dat helpt je weer bij je eigen leerproces. Een leerteam wordt begeleid door een docent: de leerteambegeleider.

Aan het einde van je eerste studiejaar ontvang je een studieadvies. Dat advies kan inhouden dat je geschikt wordt geacht voor de opleiding, een verwijzingsadvies als een andere opleiding beter bij je lijkt te passen, of het advies om met de studieloopbaanbegeleider een studieplanning op te stellen.

Het betreft hier geen bindend advies: je hoeft het advies niet op te volgen. Uiteraard gaan we ervan uit dat je het advies zorgvuldig weegt.

Je betaalt wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Om voor wettelijk collegegeld in aanmerking te komen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Ben je benieuwd wat jij aan collegegeld betaalt? Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt. Reken daarnaast ook op een extra bedrag voor boeken en andere lesmaterialen.

Voor deze deeltijdopleiding moet je opdrachten doen op en over je eigen werkplek. Daarom heb je een werkplek of vrijwilligersplek nodig die aansluit bij deze opleiding. Twijfel je of je werkplek, functie of werkervaring goed aansluiten bij de opleiding? Neemt dan contact op met onze docenten via AdSFD@hu.nl

Twee studenten overleggen in De Nieuwe Poort 21 te Amersfoort.

Interesse in de associate degree Sociaal Financiële Dienstverlening?

Heb je nog vragen?