Van de buurtwinkel op de hoek tot de grote multinational: elk bedrijf moet verantwoording afleggen over z'n cijfers. De accountant weet hoe je jaarverslagen opstelt, controleert en doorgrondt. Wil jij leren hoe je dit doet en al meteen veel werkervaring opdoen? Dan zit je goed bij de duale hbo-opleiding Accountancy.

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus
Start 1 september
Lesdata In het eerste jaar heb je samen met voltijdstudenten les. Vanaf het tweede jaar werk je maandag tot en met woensdag en krijg je op donderdag en vrijdag les.
Studie-investering Circa 40 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegetarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Science (BSc)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Accountancy
Croho-code 34406
Accountancy, tijdens de opleiding

Werken en leren tegelijk

Bij een duale opleiding combineer je werken met leren. Het eerste jaar volg je lessen samen met voltijdstudenten. Vanaf het tweede jaar combineer je werken en leren. Je gaat aan de slag op een accountantskantoor en volgt daarnaast ondersteunende modules op school

Accountancy, carriereperspectief

Aan de slag als accountant

Na de opleiding kun je aan de slag als assistent-accountant. Je hebt een goede basis om door te leren voor accountant administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA). De vooruitzichten op de arbeidsmarkt zijn goed: er is veel vraag naar accountants.

Online Open dagen

Doe mee met onze online studiekeuze-events tussen 30 oktober en 12 november.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de duale bachelor Accountancy? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Reken op circa € 1500 aan overige kosten (zoals studiereis en literatuur).

Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Drie jaar werkervaring

    Vanaf het tweede jaar ga je op een accountantskantoor aan het werk. Na je opleiding heb je dus al drie jaar werkervaring.

  • Innovatiekracht door business-data

    Een accountant werkt steeds meer met nieuwe technologie en big data. Daarom besteedt Hogeschool Utrecht hier veel aandacht aan.

  • Goede begeleiding

    Werken en studeren samen kan pittig zijn. Maar je staat er niet alleen voor. Je krijgt tijdens je studie goede begeleiding.

Luke Peek, oud-student bacheloropleiding Accountancy Duaal

"De 4-jarige Bachelor Accountancy sluit goed aan op mogelijke vervolgopleidingen en de praktische insteek van de opleiding biedt voldoende bagage om gelijk van waarde te zijn in het bedrijfsleven."

Luke Peek (27) Oud-student Accountancy Duaal

Interesse in de bachelor accountancy?

Vragen over de opleiding?