Ben je dol op alle vormen van media en creëer je graag digitale oplossingen? Dan is de Associate degree Digitale Techniek & Media iets voor jou! Tijdens de opleiding maak je kennis met moderne digitale mediatechnieken en schakel je ICT kennis en techniek in om snel tot concrete praktische oplossingen te komen.

In de 2-jarige HBO opleiding Digitale Techniek & Media leer je hoe je multidisciplinair ICT kennis toepast om digitale media content voor (non)lineaire media voor te bereiden, te managen, genereren, optimaliseren, verwerken en te distribueren. De opleiding is praktijkgericht met daarbij alle vakkennis die je nodig hebt. Je leert om samen te werken in een team en te werken aan projecten uit de praktijk. Je volgt de ontwikkelingen op technologisch gebied op de voet en weet deze toe te passen in je huidige werkzaamheden en in nieuwe oplossingen.

Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je het Associate Degree Digitale Techniek & Media diploma.

Let op

Onder voorbehoud van accreditatie streven wij ernaar om in september 2020 met de opleiding te starten. Wil jij er als een van de eersten bij zijn? Stuur een e-mail met je naam, e-mailadres en eventueel telefoonnummer naar AdDTM@hu.nl. Dan houden we je op de hoogte.

Alternatief voor open dag

De open dag is helaas afgelast. Maar we zijn druk bezig om je een alternatief te bieden. Lees meer op de pagina van de open dag.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Studenten in overleg

Voorbereiden, organiseren en distribueren van digital media content

Tijdens deze opleiding leer je hoe om te gaan met digitale media content, zodat deze op de juiste plek en het gewenste format aankomt. Hierbij heb je zowel het eindresultaat voor ogen als de techniek die hierbij nodig is. Je leert samen te werken in teams volgens de Agile werkmethode. Je werkt aan ‘hele taken’ in realistische situaties uit de beroepspraktijk. Om content op verschillende manieren te kunnen gebruiken leer je hoe deze aan te passen of te verrijken of te koppelen aan andere systemen. 

Digitale media en techniek

Waar ga je werken

Na de opleiding Ad Digitale Techniek & Media, kan je terecht bij een breed scala aan media organisaties, ebusiness, broadcast en facilitaire bedrijven als technische media producer, broadcast it engineer, integration specialist, streaming specialist of seo specialist. Je bent een rots in de branding tijdens live uitzendingen, postproduction & ict media production. Je raakt vertrouwd met verschillende disciplines uit de media industrie en de contentproductie en bent multi-inzetbaar.

Toelating

Om te kunnen starten met de Ad Digitale Techniek & Media heb je een MBO-4 niveau-, een Havo- of VWO diploma.


Iets voor jou?

  • Je bent altijd al gefascineerd door media en digitale techniek

    Je bent geïnteresseerd in het organiseren, analyseren en distribueren van tekst, beeld & geluid en houdt van oplossen van digitale vraagstukken. Je maakt daarbij graag gebruik van de laatste technische ontwikkelingen.

  • Je bent een teamplayer

    Je bent leergierig en zoekt graag samen met anderen naar goede manieren om technische problemen op te lossen.

  • Je geeft niet snel op

    Je kunt snel schakelen en schrikt niet van een complexe werkomgeving. Je bent analytisch en hebt doorzettingsvermogen! Je bent flexibel in de dagen en de tijdstippen die je werkt. 

Handig om te weten

Aanmelden Volgt
Startdatum September 2020
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-code 80130

Vragen over de opleiding?