Hou jij van digitale innovaties, nieuwe media & techniek? Lijkt het je leuk om interactieve video's te maken, evenementen te livestreamen of een podcast te maken? Wil je aan de slag met met beeld en concept met crossmediale producties en dit interactief te maken en verrijken met Augmented- en Virtual Reality? Dan is de Associate degree opleiding Digitale Techniek & Media iets voor jou!

Associate degree bij de HU

Video afspelen
01:20
Still van promotiefilm Associate degree bij HU

In de 2-jarige hbo-opleiding Digitale Techniek & Media leer je alles over het maken van digitale content voor Live TV, on demand- en streaming. Je werkt samen om media te ontwikkelen en te optimaliseren. Denk aan het voorbereiden, registreren, verwerken en distribueren van nieuwe media en het aanbieden van uitzendingen voor televisie- en radiostations, maar ook digitale innovaties en nieuwe media & techniek.

Brochure van de opleiding

De belangrijkste informatie op een rij? In de brochure vind je alles over de opleiding in één handig document.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Studenten in overleg
Tijdens de opleiding

Ontwikkel digitale producten en content

Heb jij er wel eens over nagedacht hoe je favoriete sportevent of nieuws op het scherm terechtkomt? Je leert over digitale media en verbetert ze, altijd met het eindresultaat en de eindgebruiker in gedachten.

Digitale media en techniek
Na de opleiding

Dit kun je doen na je studie

Zet je vaardigheden in bij verschillende bedrijven. Ga aan de slag als mediaproducer, beeldtechnicus, audio engineer, cameraman of specifiek de diepte in als broadcast specialist. Liever doorstuderen? Stroom door naar de voltijd bacheloropleiding Communication and Multimedia Design (CMD).

Toelatingseisen Ad Digitale Techniek & Media

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Ad Digitale Techniek & Media als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Kennis van en ervaring met digitale technieken en affiniteit met media zijn een pre.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je bent gefascineerd door media en digitale techniek

    Je bent geïnteresseerd in het organiseren, analyseren en distribueren van tekst, beeld en geluid en houdt van oplossen van digitale vraagstukken. Je maakt daarbij gebruik van de laatste technische ontwikkelingen.

  • Je bent een teamplayer

    Je zoekt graag samen met anderen naar goede manieren om technische problemen op te lossen.

  • Je bent een doorzetter

    Je kunt snel schakelen en schrikt niet van een complexe werkomgeving. Je bent analytisch en hebt doorzettingsvermogen! Je bent flexibel in de dagen en de tijdstippen die je werkt.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startmoment September
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-code 80165

Vragen over de opleiding?