Creëer je graag digitale oplossingen en wil je een live videoregistratie streamen, podcast of campagne publiceren of een virtuele studio of prototype voor een app ontwikkelen? Dan is de Associate degree Digitale Techniek & Media iets voor jou

In de 2-jarige HBO opleiding Digitale Techniek & Media leer je alles over digitale media content voor niet lineaire media (zoals bijvoorbeeld on-demand en streamingsdiensten). Denk aan het voorbereiden, registreren, verwerken en het distribueren. Samen met anderen ontwikkel en optimaliseer je digitale gebruikersvriendelijke producten.

De opleiding is praktijkgericht met daarbij alle vakkennis die je nodig hebt. Je leert om in een team samen te werken en te werken aan projecten uit de praktijk. Je volgt de ontwikkelingen op technologisch gebied op de voet en weet deze toe te passen in je huidige werkzaamheden en in nieuwe oplossingen.

Online Open dagen

We helpen je graag met je studiekeuze. Meld je hier aan.

Je eigen brochure

Meer weten over deze opleiding of over het studentenleven? Stel zelf je brochure samen!

Studenten in overleg

Registreren en publiceren van media content en ontwikkelen van digitale producten

Tijdens deze opleiding leer je hoe om te gaan met digitale media content, zodat deze op de juiste plek in het gewenste format aankomt. Om content op verschillende manieren te kunnen gebruiken leer je hoe je deze aanpast, verrijkt en koppelt aan andere systemen. Je leert nadenken over digitale producten en hoe je deze ontwikkelt en verbetert. Hierbij heb je het eindresultaat en de eindgebruiker voor ogen evenals de techniek die hierbij nodig is. Je leert in teams samen te werken volgens de Agile werkmethode en werkt aan echte opdrachten in realistische situaties uit de beroepspraktijk.

Digitale media en techniek

Na je diploma: werken of verder studeren?

Na de opleiding Ad Digitale Techniek & Media, kan je terecht bij media organisaties, e-business-, broadcast- en facilitaire bedrijven. Denk daarbij aan rollen als technische media producer, broadcast it engineer, integration specialist, streaming specialist, ux designer of prototyper. Je bent een rots in de branding tijdens live uitzendingen of bij postproduction en weet met je technische creativiteit een digitaal product te ontwikkelen. Liever doorstuderen? Stroom dan door naar de voltijd bacheloropleiding Communication and Multimedia Design (CMD) en doorloop deze in een verkort programma.

Toelating

Om te kunnen starten met de Ad Digitale Techniek & Media heb je een mbo-4 niveau-, een havo- of vwo diploma. Kennis/ ervaring met digitale technieken, affiniteit met media is een pre.


Iets voor jou?

  • Je bent gefascineerd door media en digitale techniek

    Je bent geïnteresseerd in het organiseren, analyseren en distribueren van tekst, beeld en geluid en houdt van oplossen van digitale vraagstukken. Je maakt daarbij gebruik van de laatste technische ontwikkelingen.

  • Je bent een teamplayer

    Je bent leergierig en zoekt graag samen met anderen naar goede manieren om technische problemen op te lossen.

  • Je bent een doorzetter

    Je kunt snel schakelen en schrikt niet van een complexe werkomgeving. Je bent analytisch en hebt doorzettingsvermogen! Je bent flexibel in de dagen en de tijdstippen die je werkt.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-code 80165

Vragen over de opleiding?