Hou jij van digitale innovaties? Lijkt het je leuk om evenementen te livestreamen, een podcast te maken of het prototype van een app te ontwikkelen? Dan is de Associate degree opleiding Digitale Techniek & Media iets voor jou!

In de 2-jarige hbo-opleiding Digitale Techniek & Media leer je alles over het maken van digitale content voor on demand- en streamingdiensten. Je werkt samen om media te ontwikkelen en te optimaliseren. Denk aan het voorbereiden, registreren, verwerken en distribueren van digitale producten voor platforms als Spotify en Netflix of het online aanbieden van uitzendingen door televisie- en radiostations.

Online Open dagen

Doe mee met onze online studiekeuze-events tussen 30 oktober en 12 november.

Studenten in overleg

Maak content voor media en ontwikkel digitale producten

Heb jij weleens nagedacht over hoe je favoriete serie op Netflix terechtkomt? Bij ons leer je welke weg digitale content aflegt naar de kijker of luisteraar. Om content op meerdere mediakanalen te gebruiken, bijvoorbeeld op zowel Spotify als iTunes, leer je hoe je deze aanpast, verrijkt en koppelt aan de verschillende systemen. Je leert nadenken over digitale producten, en weet straks hoe je deze ontwikkelt en verbetert met verschillende technieken. Uiteraard altijd met het eindresultaat en de eindgebruiker in gedachten. Je leert in teams samen te werken volgens de Agile werkmethode en werkt aan echte opdrachten uit de beroepspraktijk.

Digitale media en techniek

Na je diploma: werken of verder studeren?

Na deze opleiding zet je je vaardigheden in bij bedrijven in media, e-business, facilitaire broadcast-organisaties en reclamebureaus. Jouw rol? Technische mediaproducer, broadcast it-engineer, integration specialist, streaming specialist, UX-designer of prototyper. Tijdens live-uitzendingen of videopostproductie ben je een rots in de branding voor je collega’s. Of je weet met je technische creativiteit een heel nieuw digitaal product te ontwikkelen. Liever doorstuderen? Stroom dan door naar de voltijd bacheloropleiding Communication and Multimedia Design (CMD), en doorloop deze in een verkort programma.

Toelatingseisen Ad Digitale Techniek & Media

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Ad Digitale Techniek & Media als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Kennis van en ervaring met digitale technieken en affiniteit met media zijn een pre.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je bent gefascineerd door media en digitale techniek

    Je bent geïnteresseerd in het organiseren, analyseren en distribueren van tekst, beeld en geluid en houdt van oplossen van digitale vraagstukken. Je maakt daarbij gebruik van de laatste technische ontwikkelingen.

  • Je bent een teamplayer

    Je zoekt graag samen met anderen naar goede manieren om technische problemen op te lossen.

  • Je bent een doorzetter

    Je kunt snel schakelen en schrikt niet van een complexe werkomgeving. Je bent analytisch en hebt doorzettingsvermogen! Je bent flexibel in de dagen en de tijdstippen die je werkt.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-code 80165

Vragen over de opleiding?