Wil jij je creativiteit inzetten om doeltreffende online content te creëren voor organisaties? Komen blogs, nieuwsbrieven, social posts of artikelen voor websites met alle gemak uit je vingers? Houd je van fotografie, video’s maken of podcasts opnemen? Dan is de Ad-opleiding Online Contentcreator iets voor jou. 

TeaserVideo

Video afspelen

Tijdens deze tweejarige, praktijkgerichte hbo-opleiding ontdek je alles wat er komt kijken bij het creëren van online content. Zowel in beeld, geluid als tekst. Je maakt verschillende content concepten met behulp van design thinking en gaat aan de slag met projectmanagement, het maken van contentkalenders of het maken van data-analyses. Je past daarbij kennis toe vanuit bijvoorbeeld communicatie, storytelling en online marketing (SEO/SEA). Je gebruikt onder andere brainstorm- en interviewtechnieken en vaardigheden in tekst, beeld en geluid om tot goede content creaties te komen. 

Open dagen

Past deze opleiding bij jou? Ontdek het tijdens de studiekeuze-events!

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Tijdens de opleiding

Aan de slag met online content

Tijdens de hbo-opleiding Online Contentcreator doorloop je alle facetten van het contentcreatieproces. Je vertaalt de strategie van een opdrachtgever naar een concept, je plant en organiseert het project, produceert content (beeld, geluid en tekst) en optimaliseert deze content op basis van data-analyse. Je werkt met je studiegenoten aan opdrachten uit de praktijk, waarbij je meteen al je kennis kunt toepassen. Zo ben jij straks helemaal klaar voor het werkveld.

Na de opleiding

Direct aan het werk of doorstuderen?

Na twee jaar haal je het Ad-diploma Online Contentcreator. Je kunt gaan werken, of doorstromen naar de opleiding Communicatie of Communication and Multimedia Design (CMD). Je studeert dan nog twee jaar om je bachelor te halen.

Toelatingseisen Ad Online contentcreator

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de Ad-opleiding Online contentcreator als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je bent creatief en resultaatgericht

    Je zet je creativiteit in om verrassende ideeën en concepten te ontwikkelen voor content die perfect past bij de doelstellingen die je wilt behalen.

  • Je bent een teamplayer

    Je houdt van samenwerken, bijvoorbeeld in een multidisciplinair team met andere contentcreators, inhoudelijke experts of data- en vormspecialisten. Samen zoek je steeds weer naar vernieuwende invalshoeken en scherpe formats.

  • Je houdt het proces nauwlettend in de gaten

    Er komt veel kijken bij het proces van online contentcreatie. Het is belangrijk dat je het proces goed in de gaten houdt en waar nodig bijstuurt.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startmoment September
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-naam Ad Online Contentcreator
Croho-code 80150

Interesse in de associate degree Online Contentcreator?

Vragen over de opleiding?