De wereld om ons heen verandert snel. Iedere dag worden er allerlei technische oplossingen bedacht om ons leven makkelijker te maken. Duurzaamheid speelt daarbij een steeds grotere rol. Wil jij daaraan bijdragen door bijvoorbeeld het ontwikkelen van robotica voor de voedselindustrie? Of het adviseren van bedrijven over innovatieve, duurzame oplossingen. Of ben jij meer het type dat een technisch project in goede banen leidt? Dan is de 2-jarige hbo-opleiding Engineering iets voor jou!

Tijdens de Associate degree Engineering leer je de complexe systemen achter automatiseringen begrijpen, bedenken en bouwen. Verder ontwikkel je persoonlijke vaardigheden om na de opleiding als een echte verbinder aan de slag te gaan, bijvoorbeeld in de functie van projectmanager. Het begin van de opleiding is breed georiënteerd en zorgt voor een goede basiskennis van engineering. Vervolgens kies je voor een van de volgende afstudeerrichtingen:

 • Industriële automatisering (smart industry)
 • Duurzame energie

Online Open dagen

Doe mee met onze online studiekeuze-events tussen 30 oktober en 12 november.

Meelopen en proefstuderen

Kruip in de huid van een student en loop een dagje mee.

Tijdens de Ad opleiding Engineering

Begrijpen, bedenken en bouwen van complexe systemen

Tijdens de opleiding leer je hoe bepaalde complexe systemen werken. Denk hierbij aan duurzame klimaatsystemen in bedrijfspanden of de techniek achter robots die een auto in elkaar lassen. Je leert ze niet alleen begrijpen, maar ook bedenken en bouwen. Daarnaast ontwikkel je persoonlijke vaardigheden die nodig zijn bij het aansturen van technische projecten. In de loop van de studie kies je ofwel voor een specialisatie in industriële automatisering, of in duurzame energie.

Na de Ad opleiding Engineering

Aan de slag als verbindende junior engineer of doorstuderen

Na je opleiding kun je aan de slag bij verschillende bedrijven binnen de automatisering en duurzaamheid. Denk aan bedrijven die machines bouwen, of duurzame installatiebedrijven die zonnepanelen en warmtepompen installeren. Maar je kan natuurlijk ook doorstuderen voor je bachelor Werktuigbouwkunde!

Toelatingseisen Ad Engineering

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Ad Engineering als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Kennis van of ervaring met digitale technieken en affiniteit met media zijn een pré.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

 • Je bent een verbinder

  Je vindt het leuk om niet alleen technisch bezig te zijn. Je ziet ook de mogelijkheden van de verschillende specialismes, en brengt die samen om zo tot een beter resultaat te komen.

 • Automatisering of duurzaamheid hebben jouw interesse

  Dit zijn de twee afstudeerrichtingen waar je halverwege het eerste jaar tussen kunt kiezen.

 • Je wilt dingen echt begrijpen

  Je onderzoekt graag de vraag achter de vraag. Je wilt begrijpen wat nu echt het probleem is en hoe je hier een oplossing voor kunt vinden.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-naam Ad Engineering
Croho-code 80091

Interesse in de Associate Degree Engineering?

Vragen over de opleiding?