De wereld om ons heen verandert snel. Iedere dag worden er allerlei technische oplossingen bedacht om ons leven makkelijker te maken. Duurzaamheid speelt daarbij een steeds grotere rol. Wil jij daaraan bijdragen door bijvoorbeeld het ontwikkelen van robotica voor de voedselindustrie? Of het adviseren van bedrijven over innovatieve, duurzame oplossingen. Of ben jij meer het type dat een technisch project in goede banen leidt? Dan is de 2-jarige hbo-opleiding Engineering iets voor jou!

Associate degree bij de HU

Video afspelen
01:20
Still van promotiefilm Associate degree bij HU

Tijdens de Associate degree Engineering leer je de complexe systemen achter automatiseringen begrijpen, bedenken en bouwen. Verder ontwikkel je persoonlijke vaardigheden om na de opleiding als een echte verbinder aan de slag te gaan, bijvoorbeeld in de functie van projectmanager. Het begin van de opleiding is breed georiënteerd en zorgt voor een goede basiskennis van engineering. Vervolgens kies je voor een van de volgende afstudeerrichtingen:

 • Industriële automatisering (smart industry)
 • Duurzame energie

Vraag het aan Jan

Heb je nog vragen over de opleiding? Docent Jan heeft vast het antwoord. Stuur hem een bericht.

Stuur een appje

Open dagen

Past deze opleiding bij jou? Ontdek het tijdens de studiekeuze-events waar je in één sessie alles te weten komt over voltijd én deeltijd.

Aanmelden

Zin om te beginnen? Meld je aan!

Tijdens de Ad opleiding Engineering
Tijdens de opleiding

Met techniek naar een duurzame toekomst

Je leert hoe complexe systemen - zoals klimaatsystemen en fabrieksrobots - werken, en je leert ze bouwen. Vakken als wiskunde, programmeren en technisch tekenen helpen je hierbij, net als een stage.

Na de Ad opleiding Engineering
Na de opleiding

Een toekomstbestendig diploma

Na je studie kun je beginnen bij robotica-bedrijven, adviesbureaus en installateurs in duurzame energie en overheden. Daar ben je junior engineer, projectcoördinator of junior adviseur duurzame energie.

Toelatingseisen Ad Engineering

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Ad Engineering als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Kennis van of ervaring met digitale technieken en affiniteit met media zijn een pré.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

 • Je bent een verbinder

  Je vindt het leuk om niet alleen technisch bezig te zijn. Je ziet ook de mogelijkheden van de verschillende specialismes, en brengt die samen om zo tot een beter resultaat te komen.

 • Automatisering of duurzaamheid hebben jouw interesse

  Dit zijn de twee afstudeerrichtingen waar je halverwege het eerste jaar tussen kunt kiezen.

 • Je wilt dingen echt begrijpen

  Je onderzoekt graag de vraag achter de vraag. Je wilt begrijpen wat nu echt het probleem is en hoe je hier een oplossing voor kunt vinden.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-naam Ad Engineering
Croho-code 80091

Interesse in de Associate Degree Engineering?

Heb je nog vragen?