Gaat jouw hart sneller kloppen van techniek en wil jij je specialiseren in automatisering of duurzaamheid? Ben je iemand die mensen en techniek bij elkaar wil brengen om de wereld te verbeteren? Dan is de Associate Degree opleiding Engineering iets voor jou!


In de 2-jarige hbo-opleiding Engineering leer je complexe systemen begrijpen, bedenken en bouwen. Daarnaast ontwikkel je ook je persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden om als een echte verbinder te kunnen functioneren. Met een brede kennis en vaardigheden basis in het begin van je opleiding, kies je in de loop van de opleiding voor een van de volgende uitstroomprofielen:

 • Industriële Automatisering (smart industry)
 • Duurzame energie

Let op

De opleiding start in september 2021, onder voorbehoud van accreditatie. Aanmelden via Studieklink is op dit moment nog niet mogelijk. Wil jij er als een van de eerste bij zijn? Stuur dan een e-mail met je naam, e-mailadres en eventueel je telefoonnummer naar AdEng@hu.nl. Dan houden we je op de hoogte.

Online Open dagen

We helpen je graag met je studiekeuze. Meld je hier aan.

Tijdens de Ad opleiding Engineering

Begrijpen, bedenken en bouwen van complexe systemen

Je leert complexe systemen begrijpen, bedenken en bouwen. Daarnaast ontwikkel je persoonlijk leiderschap en professionele vaardigheden om zo de verschillende mensen en technieken te kunnen verbinden bij jouw toekomstige bedrijf. In de loop van de studie specialiseer jij je in systemen in de automatisering of duurzame energie.

Na de Ad opleiding Engineering

Aan de slag als verbindende junior engineer of doorstuderen

Na je opleiding kun je aan de slag bij verschillende bedrijven binnen de automatisering en duurzaamheid. Of je studeert door voor je bachelor Werktuigbouwkunde.

Toelating

Om te kunnen starten met de Ad Engineering heb je een MBO-4 niveau-, een Havo- of VWO diploma nodig.Iets voor jou?

 • Je bent een verbinder

  Je ziet verbanden en koppelt graag mensen en disciplines aan elkaar om zo tot een beter resultaat te komen.

 • Automatisering of duurzaamheid hebben jouw interesse

  Je voelt je thuis bij een van onze uitstroomprofielen.

 • Je wilt dingen echt begrijpen

  Je onderzoekt graag de vraag achter de vraag. Je wilt begrijpen wat nou echt het probleem is en hoe je hier een oplossing voor kunt vinden.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startdatum September
Locatie De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Diploma Associate degree-diploma
Numerus fixus Nee
Croho-naam Engineering

Interesse in de Associate Degree Engineering?

Vragen over de opleiding?