Toelating

Je kunt starten met de opleiding Werktuigbouwkunde als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt. Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je een toelatingstoets doen.

Instroomeisen

Bij havo-profielen die niet toelaatbaar zijn, neem contact op met de intakecoördinator van Techniek (in verband met uitzonderingen).

E&M Niet toelaatbaar
N&T Direct toelaatbaar
N&G Toelaatbaar met natuurkunde of natuur, leven en technologie
C&M Niet toelaatbaar

Bij vwo-profielen die niet toelaatbaar zijn, neem contact op met de intakecoördinator van Techniek (in verband met uitzonderingen).
E&M Toelaatbaar met natuurkunde
N&T Direct toelaatbaar
N&G Toelaatbaar met natuurkunde of natuur, leven en technologie
C&M Niet toelaatbaar

Je kunt starten met de opleiding Werktuigbouwkunde aan Hogeschool Utrecht als je klaar bent met het mbo niveau 4 (technische richting aanbevolen).

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo

Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je niet voldoet aan de toelatingseisen hierboven. Wel moet je dan eerst het toelatingsonderzoek 21+ halen. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink externe link , kun je je voor dit onderzoek opgeven.

Om zeker te weten dat je de juiste opleiding kiest, doe je bij Hogeschool Utrecht een studiekeuzecheck. Zo verschijn je goed voorbereid aan de start.

Heb je een mbo-opleiding of havo gedaan en wil je Werktuigbouwkunde gaan studeren aan Hogeschool Utrecht? Dan kun je een zomercursus wiskunde volgen bij Boswell-Bèta. De cursus geeft je een goede voorbereiding op de wiskunde in het eerste studiejaar.