Na de opleiding

Na je hbo-opleiding werktuigbouwkunde kun je in verschillende werkgebieden terecht, bijvoorbeeld: Energie en installaties. Hierbij ontwerp en verbeter je systemen. Denk aan energiecentrales, klimaatinstallaties in gebouwen, productielijnen. Daarnaast kun je ook terecht bij technische producten en industriële machines: je bouwt en verbetert apparaten, instrumenten en machines. Denk aan machines voor de voedselindustrie, medische producten of producten voor de consumentenmarkt.

Na de opleiding Werktuigbouwkunde: studenten aan het werk met zonnepanelen

Wat kan ik worden?

Hoe kun je geld en energie besparen? Een energieadviseur geeft hierin advies op maat.

Alles wat je om je heen ziet en die je dagelijks gebruikt, worden ontworpen door een productontwerper. Een productontwerper weet hoe dingen in elkaar zitten, hoe ze werken en wat je nodig hebt om ze te maken.

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het succes van een project. een projectleider overziet het project en stuurt de anderen in het project aan.

Er zijn verschillende soorten bouwkundig adviseurs. Je kunt advies geven over duurzaamheid, bouwbesluit, geluidshinder en energiegebruik. Anderen delen hun ideeën over nieuwe bestemmingen voor gebouwen. Ook kun je advies geven over kosten of constructies. Je gaat werken bij een ingenieursbureau, gemeente of adviesbureau.

Je kunt aan de slag bij:

  • Tata Steel
  • Kuijpers
  • Ontwikkel afdeling van Academische Ziekenhuizen

Doorstuderen

Wil je niet meteen gaan werken na je opleiding Werktuigbouwkunde? Je kunt natuurlijk ook doorstuderen. Volg bijvoorbeeld een master aan Hogeschool Utrecht.