Ben jij nieuwsgierig en creatief? Wil je leren hoe je (sociale) media en online communicatie professioneel kunt inzetten, bijvoorbeeld om het gedrag van je doelgroep te veranderen? Wil jij organisaties helpen de relatie met hun klanten te versterken? Ben je benieuwd hoe je een internationaal merk kansrijk op de Nederlandse markt zet? Lijkt het je leuk om te leren hoe je een event organiseert? En wil jij data en algoritmen op een verantwoorde manier kunnen toepassen in digitale communicatie? Dan is de hbo-opleiding Communicatie de opleiding voor jou. 

Uniek aan de opleiding Communicatie is dat je werkt aan opdrachten voor echte bedrijven en organisaties. We werken samen met organisaties als BNN Vara, NS, FC Utrecht, Achmea en provincie Utrecht. Je past je kennis en vaardigheden dus in de praktijk toe bij echte opdrachtgevers. Zo krijg je vanaf de start van je opleiding een goede indruk van het vak waarvoor je wordt opgeleid. 

Aangemeld, en nu?

Start je in september? Voltooi dan je inschrijving.

Brochure van de opleiding

De belangrijkste informatie op een rij? In de brochure vind je alles over de opleiding in één handig document.

communicatie
Tijdens de opleiding

Ontwikkel je tot communicatieprofessional

Je ontwikkelt een brede basiskennis van communicatie en leert dit toe te passen in uiteenlopende opdrachten – challenges – uit de beroepspraktijk. Ook werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij ons communicatieadviesbureau Scompany werk je aan echte opdrachten voor externe opdrachtgevers. Je hebt de keuzevrijheid om de communicatieprofessional te worden die jij wilt zijn

communicatie
79%

vindt een baan binnen 1,5 jaar

Na de opleiding

Word communicatieadviseur, online marketeer of woordvoerder

Als communicatieprofessional kun je in allerlei functies aan de slag. Meestal begin je in een junior-functie. Afhankelijk van je ambities kun je je specialiseren en doorgroeien of een eigen bedrijf beginnen . De mogelijkheden zijn erg divers: overal waar communicatie is, zijn onze studenten.

Toelatingseisen Communicatie

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de opleiding Communicatie als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je bent nieuwsgierig en houdt van organiseren

    Je vindt het leuk om doelgroepen te onderzoeken en de juiste communicatie voor ze in te richten. Je houdt ontwikkelingen in de gaten en gaat met de tijd mee.

  • Je hebt gevoel voor taal

    Je weet te overtuigen en de boodschappen over te brengen. Communiceren kun je leren. Je creativiteit weet je in woord en beeld te uiten.

  • Je bent verbindend

    Je werkt graag met anderen samen, zowel tijdens je studie met medestudenten in leerteams als later in je baan met collega’s en opdrachtgevers.

Handig om te weten

Aanmelden t/m 1 mei
Startmoment September
Locatie Heidelberglaan 15 Utrecht
Diploma Bachelor of Arts (BA)
Numerus fixus Nee
Croho-naam B Communicatie
Croho-code 34405

Vragen over de opleiding?