Na de opleiding

Je kunt als online advertentiespecialist aan de slag bij BOL.com Of als persvoorlichter bij bijvoorbeeld Greenpeace of woordvoerder bij de Gemeente Utrecht. Ook campagnemanager of coördinator van evenementen kan een keuze zijn. Of word je zzp'er met je eigen communicatiebureau? Je hoeft het nu nog niet precies te weten, dat beeld ontwikkel je verder tijdens je studie.

Na de opleiding Communicatie: communicatieadviseurs in geprek

Wat kan ik worden?

Je adviseert hoe je communicatie (interactie) kunt inzetten, managen en regisseren voor bedrijven, overheid en non-profit organisaties.

Als social media specialist ben je verantwoordelijk voor alle online communicatie. Dit kan zowel bij kleine als grote bedrijven.

Jij zorgt niet alleen dat een evenement goed voorbereid wordt, je zorgt ook voor de realisatie er van. Je bent een stressbestendige regelaar.

Je bent verantwoordelijk voor de strategie en de uitvoering van de online verkoop van een product. Vaak in nauwe samenwerking of als onderdeel van team sales en team marketing.

Je bent de verbinder van de organisatie met de omgeving, waarbij je veel contact hebt met journalisten. Deadlines en snel schakelen, daar houd je van.

Je kunt aan de slag bij:

  • Je eigen bedrijf 
  • Google
  • Mercedes-Benz 
  • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • NU.nl

Baankans

82%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

Doorstuderen

Wil je na je opleiding communicatie doorstuderen? Hieronder vind je enkele masters die veel gekozen worden door je medestudenten. Goed om te weten: voor sommige masters aan de universiteit heb je een premaster nodig.

Mirjam Goes

"Je wilt toch een bepaalde beweging in gang zetten met communicatie?"

Mirjam Goes (40) Alumnus