Tijdens de opleiding

Bijzonder aan deze opleiding is dat je je ervaring grotendeels in de praktijk opdoet. Je gaat namelijk een groot deel van de week aan de slag bij een bedrijf. Je werkt mee onder begeleiding van een bedrijfsmentor en een docent en ontwikkelt daarmee je logistieke leerdoelen. Daarnaast werk je binnen je bedrijf aan de praktijkopdrachten die je vanuit de opleiding krijgt. De theorie en vaardigheden worden besproken en geoefend op school. Wat je op school leert, kun je dus direct toepassen bij je bedrijf.

Tijdens de opleiding Logistics Management: voorbeeld van een praktijksituatie

Inhoud van de opleiding Ad Logistiek Management

Je ontwikkelt een brede basis doordat je inzicht krijgt in de verschillende deelgebieden in de logistiek. Je bekijkt de goederenstroom aan de hand van de productie, distributie, dienstverlenend warehouse en retouren. Tijdens de opleiding werk je aan skills als projectmatig werken, communicatie in Nederlands, jezelf presenteren en samenwerken. Ook ga je in een projectteam aan de slag met een project.

Je maakt de overgang van logistiek naar supply chain management. Aan de hand van het integraal logistiek concept zoomen we in op grondvormen, besturing, informatiestromen en organisatieaspecten. De rol van inkoop in de supply chain krijgt ruim aandacht. Ook leer je hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je gedrag. Je leert te reflecteren en je gedrag bij te stellen wanneer dat nodig is. Tijdens dit blok doe je een traineeship bij een logistiek bedrijf.

Je gaat je verdiepen in e-commerce en wat daar allemaal op logistiek gebied bij komt kijken. Denk aan het goed organiseren van stadsdistributie. Belangrijk is ook het automatisch verwerken van data tussen de internetbesteller, de voorraad, het magazijn en de logistiek dienstverlener. Ook doe je een traineeship bij een logistiek bedrijf.

Je rondt je opleiding af in dit laatste semester, waarin alle geleerde theorie en vaardigheden uit de voorgaande blokken samenkomen. Je gaat dieper in op verbeterprocesmethoden, je leert Lean en Six Sigma te gebruiken als basis voor continu verbeteren. Je kijkt naar duurzaamheid binnen bedrijven, want efficiënte logistiek heeft een goede relatie met duurzaamheid. Minder brandstofverbruik leidt bijvoorbeeld tot minder CO2 uitstoot. Ook gaan we in op wat er komt kijken bij het doorvoeren van een verandering in een organisatie. Hoe zorg je er voor dat deze verandering blijvend voor een positieve vibe kan zorgen?

Tijdens de opleiding Logistics Management: voorbeeld van een lessituatie
 • 60%Praktijk
 • 40%Theorie

Zelfstudie

10
uur per week
 • 70%individueel werk
 • 30%Groepswerk

Studiebelasting

40
uur per week

  Meer weten over deze opleiding?

  Een Associate degree is een praktijkgerichte, tweejarige hbo-opleiding. Met een Ad-diploma vergroot je je kans op een baan, zonder meteen een volledige vierjarige bacheloropleiding te moeten volgen. Na een Ad-opleiding kunt je alsnog doorstromen naar een bacheloropleiding en deze verkort doorlopen.

  Tijdens de opleiding Logistics Management krijg je te maken met de volgende lesvormen:

  • hoorcolleges
  • werkcolleges
  • projectopdrachten
  • opdrachten en projecten voor externe opdrachtgevers
  • individuele reflectie

  Om je studievoortgang te bepalen maak je toetsen, verslagen en dossiers. Je geeft ook regelmatig een presentatie. In praktijksituaties bedenk je creatieve oplossingen voor problemen. Je doet onderzoek, spreekt experts en professionals en je toont je persoonlijke en professionele houding.

  Wil jij het beste uit jezelf en je studie halen? Volg dan naast je gewone onderwijs een HU-honourstraject. Kies een volledig programma of kom zelf met een idee. Met het HU-honourstraject heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt.

  Persoonlijke begeleiding. Dat krijg je van je loopbaanbegeleider (lb’er). Met jouw begeleider bespreek je vorderingen en eventuele studieproblemen. Ook kun je bij hem terecht met vragen over je studie. Tijdens de startdagen aan het begin van je opleiding maak je al kennis met je studieloopbaanbegeleider.

  Je betaalt wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Om voor wettelijk collegegeld in aanmerking te komen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Ben je benieuwd wat jij aan wettelijk collegegeld betaalt? Dat bereken je heel eenvoudig met de collegegeldmeter. Reken daarnaast ook op een extra bedrag voor Outdoor, boeken en andere lesmaterialen.

  Meer weten? Kijk op de pagina Collegegeld en betalen.

  Aan het einde van het eerste studiejaar krijg je een studieadvies. De opleiding kijkt dan hoeveel studiepunten je hebt gehaald. Zijn het er minder dan 30? Dan krijg je het dringende advies om te stoppen, aangezien je de studie hoogstwaarschijnlijk niet zult halen. Dit dringende studieadvies mag je naast je neerleggen.

  Waarom Logistiek Management studeren bij de HU?

  • Veel leren in de praktijk

   Je loopt traineeships bij een bedrijf en bouwt werkervaring op. Zo leer je op school en in de praktijk.

  • Enthousiaste en ervaren docenten

   De docenten komen allemaal uit de logistieke branche en staan te popelen om jou de kneepjes van het vak te leren.

  • Toekomstbestendige opleiding

   De wereld verandert razendsnel door alle technologische ontwikkelingen. Dit heeft ook invloed op logistiek. Door ons grote netwerk in de praktijk spelen wij daar goed op in.

  Vragen over de opleiding?