Na de opleiding

Na twee jaar haal je het Ad-diploma en mag je jezelf assistent logistiek manager noemen. Je kunt gaan werken of doorstromen naar de opleiding Logistics Management. Je studeert dan nog twee jaar om je bachelor-titel te halen.

Na de opleiding Logistics Management: aan het werk

Wat kan ik worden

Als Assistent logistiek  manager ben je de rechterhand van de Logistiek Manager. Je ondersteunt hem of haar bij het aansturen van een team bijvoorbeeld binnen een Distributiecentrum of binnen een productiebedrijf. Jullie gezamenlijke doel is de klanten iedere dag weer efficiënt, tijdig en met hoge kwaliteit voorzien van hun bestellingen.

Je kunt aan de slag bij een:

  • grote retail organisatie
  • groothandel
  • productiebedrijf
  • logistiek dienstverlener
  • zorginstelling of bouwbedrijf waar logistiek een belangrijke rol inneemt

baankans

90%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

doorstuderen

Je kunt doorstromen naar de hbo-opleiding Logistics Management. Je start dan in het derde jaar, waarin je een traineeship loopt van een jaar. Tijdens dit traineeship werk je aan je strategische logistieke competenties en duik je dieper in de logistieke vakken. In het vierde jaar kun je zelf een studieprogramma kiezen, bijvoorbeeld een bedrijfskundige minor. Ook kun je een minor in het buitenland doen. Het laatste half jaar werk je bij een bedrijf aan je afstudeeronderzoek.