Na de opleiding

Na twee jaar haal je het Ad-diploma en mag je jezelf assistent logistiek manager noemen. Je kunt gaan werken of doorstromen naar de opleiding Logistics Management. Je studeert dan nog twee jaar om je bachelor-titel te halen.

Na de opleiding Logistics Management: aan het werk

Wat kan ik worden met Logistiek Management?

Vind je het leuk om bij het hele productieproces betrokken te zijn, zodat je overal wat van meekrijgt? Dan is hoofd Bedrijfsbureau iets voor jou. In deze functie kun je ook medewerkers van een uitvoerende afdeling aansturen, zoals de afdeling productie.

Het hoofd planning is de spin in het web voor de afdelingen verkoop, productie en inkoop. Je geeft leiding aan bijvoorbeeld productie- en personeelsplanners. Verder heb je intensief contact met de marketingafdeling, zodat je goed in kunt spelen op komende acties.

De logistiek manager regisseert alle schakels in de goederenstroom. Hij let daarbij op kosten, juridische voorwaarden (zoals leveringscondities) en de organisatie waarbinnen de logistieke activiteiten zich afspelen.

Als warehousemanager zorg je dat het distributiecentrum zo effectief en efficiënt mogelijk gebruikt wordt. Je beheert de voorraad en maakt afspraken met leveranciers. Ook geef je leiding aan de medewerkers en ben je verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van de logistieke processen.

Je kunt aan de slag bij

  • Groot bedrijf en (semi)overheid
  • Zorginstelling
  • Grote evenementen-organisatie
  • Logistiek adviesbureau

baankans

90%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

    Doorstuderen na je diploma?

    Je kunt doorstromen naar de bacheloropleiding Logistics Management. Je start dan in het derde jaar, waarin je een traineeship loopt van een jaar. Tijdens dit traineeship werk je aan je strategische logistieke competenties en duik je dieper in de logistieke vakken. In het vierde jaar kun je zelf een studieprogramma kiezen, bijvoorbeeld een bedrijfskundige minor. Ook kun je een minor in het buitenland doen. Het laatste half jaar werk je bij een bedrijf aan je afstudeeronderzoek.

    Vragen over de opleiding?