Digitalisering heeft een steeds grotere impact op onze samenleving. Wij onderzoeken hoe digitale innovatie succesvol kan zijn en positieve impact oplevert. Hierbij staat de mens centraal. Technologische ontwikkelingen krijgen namelijk pas betekenis als mensen er iets mee doen.

Onderzoekers en studenten ontwerpen toepassingen (producten, diensten en werkwijzen) met behulp van data. Ze worden zo vormgegeven dat ze aansluiten bij de behoeften en belangen van individuen, het werkveld en de samenleving. Binnen de lectoraten in het kenniscentrum richt het onderzoek op de uitdagingen rond drie thema’s: Responsible Applied AI, Smart Responsible Business en Digital Culture & Media.

Samenwerking

Wij werken op verschillende manier samen met partijen in de creatieve en zakelijke dienstverlening, kennisinstellingen, publieke organisaties en overheid. Bij voorkeur richten wij ons op langdurige samenwerking. Onze onderzoeksvragen komen uit de praktijk; de resultaten leiden dus niet alleen tot wetenschappelijke inzichten, maar ook tot inzichten en toepassingen die direct relevant zijn voor de beroepspraktijk. Heb je een onderzoeksvraag rond digitalisering? Wij gaan graag met je in gesprek.

Wil je samenwerken of heb je een vraag?

Kenniscentrum Digital Business & Media