Organisaties zijn op steeds meer manieren verbonden met internet. Datalekken en cyberaanvallen staan bovenaan de lijst met risico’s die bestuurders het meeste zorgen baren. Het lectoraat Cyber Security bekijkt welke organisatorische inrichting en interventies op het gebied van technologie, processen, cultuur en menselijk gedrag organisaties digitaal veilig(er) kunnen maken.

Onderzoekslijnen binnen het lectoraat


Onderwijs

Het lectoraat werkt samen met het instituut voor ICT en het instituut voor Veiligheid. Inzichten uit het onderzoek van het lectoraat worden direct verwerkt in de curricula van de opleiding ICT met de studierichting Cyber Security & Cloud, de richting Business IT & Management en binnen de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Ook werkt het lectoraat aan de ontwikkeling van de master Cyber Security.

Samenwerking

Het lectoraat werkt intensief samen met de andere lectoraten uit het kenniscentrum Digital Business & Media. Ook werkt het lectoraat regionaal samen met partners uit verschillende sectoren waaronder gezondheid (UMCU, GGD, RIVM), Informatietechnologie en Telecommunicatie (Capgemini, Ordina, Northwave en Conclusion), Mobiliteit (smart city Utrecht, NS, ProRail, Rijkswaterstaat en TNO), Finance & Legal (diverse banken), Publieke domein veiligheid (Ministerie van Defensie en Politie) en verschillende mkb’ers.

Onze lectoren en onderzoekers

Raymond Slot

Lector Cyber Security Bekijk profiel