Carrièreperspectief

Na het afronden van de master Psychosomatische Fysiotherapie mag je de titel Master of Science (MSc) voeren. Naast werken in de beroepspraktijk zijn er ook carrière mogelijkheden in onderwijs en onderzoek.

Een man houdt een bal vast een andere man houdt de schouders van de eerste man recht

Bij het diploma van je master hoort een Engelstalig International Diploma Supplement (IDS). Dit IDS is gratis en je ontvangt het automatisch van ons.

Sta je als fysiotherapeut geregistreerd in een kwaliteitsregister? Dan kun je na het behalen van je masterdiploma je inschrijven in de specialisme registers van het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF-NL) of van het Keurmerk Fysiotherapie. Dit biedt een belangrijke meerwaarde voor je werk en je carrière.

Arbeidsmarktpositie na de master Psychosomatische Fysiotherapie

Het belang van patiënten benaderen vanuit een bio-psychosociaal perspectief wordt met wetenschappelijk onderzoek bevestigd. Dit besef vraagt om een psychosomatische aanpak. Er is momenteel dan ook veel vraag naar psychosomatisch fysiotherapeuten.

Je kunt aan de slag als

  • Psychosomatisch fysiotherapeut in de eerste-, tweede- of derdelijns zorg.
  • Docent op een bacheloropleiding Fysiotherapie.

Welke competenties ontwikkel je?

  • Vanuit wetenschappelijke onderbouwing  de complexe relaties tussen fysieke, psychische en sociale factoren beoordelen en beïnvloeden bij patiënten, en de praktijk verder ontwikkelen.

Interesse in de master Psychosomatische Fysiotherapie (MSc)?

Heb je nog vragen?