Fysiotherapie bij hart-, vaat- en longaandoeningen is bewezen effectief. De vraag naar masteropgeleide fysiotherapeuten in dit domein neemt toe. Wil jij je ontwikkelen als masteropgeleide fysiotherapeut met een certificering in hart-, vaat- en longaandoeningen? Dan is dit gecombineerde programma bestaande uit de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg en certificering Cardiovasculaire- en Respiratoire Fysiotherapie iets voor jou.

 

Fysiotherapie cliënt op trainingsfiets met zmasker op en twee begeleiders

In dit driejarige, unieke programma volg je de modules van de Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg én Cardiovasculaire- en Respiratoire Fysiotherapie. Je specialiseert je in onderzoek en behandeling van patiënten met een hart-, vaat- of longziekte. In de modules vanuit de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg werk je aan innovatievermogen, interprofessionele samenwerking en organisatieverandering vanuit evidence-based practice. Na het succesvol afronden van dit gecombineerde onderwijsprogramma ontvang je de mastertitel Master of Science Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg en het certificaat van Cardiovasculaire- en Respiratoire Fysiotherapie. Een aanvraag voor erkenning van het gecombineerde masterprogramma ligt bij de beroepsvereniging voor (her)registratie in het deelregister Vereniging voor Hart-, Vaat- en Longfysiotherapie.

Kijk voor meer informatie over de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg op:

Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg

Jan Custers

Vraag persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met docent Jan Custers via jan.custers@hu.nl Cardiorespiratoire Fysiotherapie. We helpen je graag verder!

Stuur direct een email

Handig om te weten

Aanmelddeadline 31 augustus en 31 december
Startmoment 1 september en 1 februari
Lesdata Wekelijks op donderdag van 14:00 -20:30 uur (met uitzondering van de schoolvakanties in Midden-Nederland)
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 2314 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

In het tweede jaar volg je contractonderwijs, de kosten daarvan bedragen € 5800 per jaar (vrij van BTW), prijsniveau 2023-24.

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Locatie Heidelberglaan 7 Utrecht
Diploma Master of Science - MSc Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg + certificaat Cardiovasculaire- en Respiratoire Fysiotherapie
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam M Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg
Croho-code 45286
patient in ziekenhuisbed met 4 begeleiders
De opleiding

Combineer wetenschap en innovatie

Je leert wetenschappelijk-kritisch kijken naar onderzoek naar en behandeling van hart-, vaat- en longziekten. Hoe maak je jezelf, de organisatie en het werkveld toekomstbestendig?

Meneer op de loopband met 3 fysiotherapeuten als begeleiders
Carrièreperspectief

Aan het werk als beweegzorgprofessional

Na de master ben je een echte - en waarschijnlijk veelgevraagde - specialist. Je gaat aan de slag als cardiovasculair- en respiratoire fysiotherapeut, projectleider of ontwikkelaar.

Je persoonlijke leerroute

Je studeert flexibel; samen met je begeleider bepaal je het studietempo, de volgorde van leereenheden en de toetsmomenten. Op die manier kun je de studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Kennismaken op locatie

Heb je je online georiënteerd en wil je ons graag persoonlijk ontmoeten? Kom naar de studiekeuze-events op locatie!

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 28 mei en 7 juni. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Wat kost een masteropleiding?

Je schrijft je het eerste jaar in bij de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg tegen het wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Na het succesvol afronden van de modules van het eerste jaar kies je definitief voor het volgen van de leergang. Dit wordt als contractonderwijs aangeboden en zal (huidige prijsniveau 2023-2024) ongeveer 5800 euro kosten (vrij van BTW). Na het succesvol afronden van de leergang schrijf je je in het derde jaar van dit programma weer in bij de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg tegen het wettelijk collegegeld. 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Aanmelden en inschrijven bij de opleiding

Dit programma is een combinatie van de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg en Cardiovasculaire- en Respiratoire Fysiotherapie. Om deel te nemen aan dit programma schrijf je je voor jaar 1 in bij de Master Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg (Croho M Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg, Crohonummer 45286).

Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Uniek programma in Nederland

    Hogeschool Utrecht biedt dit onderwijsprogramma als enige onderwijsinstelling in Nederland aan, waarvan deels gesubsidieerd onderwijs.

  • Master en certificering in één

    Dit onderwijsprogramma biedt je de mogelijkheid om de titel Master of Science Fysiotherapie en Innovatie in Beweegzorg én je Cardiovasculaire- en Respiratoire certificering in drie jaar te behalen.

  • Toekomstbestendig en kleinschalig onderwijs

    Deze opleiding leidt je op tot fysiotherapeut of oefentherapeut van de toekomst d.m.v. leren en ontwikkelen in kleine leerteams.

Neem contact met ons op

Jan Custers

Dr. Jan Custers, opleidingscoördinator

Docent en cursuscoördinator

Interesse in Masterprogramma Cardiovasculaire- en Respiratoire Fysiotherapie?

Heb je nog vragen?