Toelating

Ben jij enthousiast over de duale master Advanced Nursing Practice? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Heb je een mbo-4 verpleegkunde opleiding gevolgd en wil je de master Advanced Nursing Practice gaan doen? Dan moet je eerst een verkorte hbo-opleiding volgen.

Je hebt direct toegang tot de duale master Advanced Nursing Practice als je een bachelordiploma verpleegkunde hebt, senioriteit in je functie uitvoering met minimaal 2 jaar ervaring in het specialisme.


Ben je verpleegkundige en heb je een aanvullend diploma van een verwante of vergelijkbare opleiding met een bachelordiploma, neem dan contact met ons op om te kijken of je (eventueel onder bepaalde voorwaarden) toelaatbaar bent voor de master Advanced Nursing Practice (manp@hu.nl, 06-38763408 of 06–28759204).

Met een afgeronde inservice-opleiding als A- of B-verpleegkundige moet je meedoen aan het instroomassessment. Hierin laat je zien dat je beschikt over het hbo-denk- en werkniveau dat nodig is voor de master Advanced Nursing Practice.

Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure. Tijdens dit gesprek wordt een tripartiete contract ondertekend door jou, je werkgever en Hogeschool Utrecht. Hierin staan afspraken die van belang zijn voor het leerproces op je eigen opleidingsplek.

Interesse in de opleiding Master advanced nursing practice (MANP)?