De opleiding
Tijdens de bachelor Integrale Veiligheidskunde werk je aan uiteenlopende opdrachten over veiligheidsproblematiek. Van veilig werken in de bouw en overlast in de wijk, tot ondermijningsvraagstukken, crisissituaties en digitale dreigingen.
De lesstof gaat over veiligheid in gebouwen, op straat en bij organisaties en bedrijven, maar ook over management, leiderschap, strategie en onderzoek. Een veiligheidskundige schakelt namelijk tussen verschillende rollen. De ene keer schrijf je een beleidsvoorstel of breng je mondeling advies uit, een andere keer ben je projectleider en voer je de regie.
Inhoud van de opleiding Integrale Veiligheidskunde
De opleiding duurt gemiddeld vier jaar en bestaat uit 240 studiepunten. Door het flexibele karakter van de opleiding kun je zelf kiezen of je de opleiding wilt versnellen of dat je juist meer tijd nodig hebt, bijvoorbeeld door je privésituatie of je werk. Per week is er een vaste opleidingsdag, waardoor combineren van werk en studie goed mogelijk is. Naast deze opleidingsdag moet je rekening houden met zelfstudie. Elk studiejaar bestaat uit vier periodes. Periode A tot D bestaat uit ongeveer 10 weken, met daarin 7 tot 8 lesweken en 1 tot 2 toetsweken. In blok E, de zomerperiode, zijn er minder onderwijsactiviteiten.
Tijdens de opleiding zit je in een leerteam met acht medestudenten en een leerteambegeleider. Het verloop en de duur van je studie bepaal je zelf en stem je af binnen het leerteam. Afhankelijk van je behoefte, beschikbare tijd en het onderwerp, kies je welke cursus(sen) je gaat volgen, welke colleges je bijwoont en wanneer je toetsen maakt.
De IVK-docenten
Ons team bestaat uit deskundige en betrokken docenten. Zij zijn veelal specialist op het gebied van veiligheid in de werkomgeving, veiligheid in de leefomgeving, brandveiligheid en crisismanagement, of informatieveiligheid. Ook heeft een deel van de docenten uitgebreide praktijkervaring als onder meer defensie- of politiemedewerker, als overheidsambtenaar, als brand- en/of crisisspecialist.
Ons team bestaat ook uit leerteambegeleiders. Zij zijn ervaren in studie- en studentbegeleiding.
Meer weten over deze opleiding?
In Nederland zijn er twee vormen van collegegeld: het wettelijke collegegeld (lager tarief) en het instellingscollegegeld (hoger tarief). In welke categorie je valt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht zie je binnen enkele minuten welk tarief voor jou geldt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 250 tot € 750 kwijt.
Tijdens de opleiding word je begeleid door een leerteamcoach. Met hem bespreek je hoe het gaat, eventuele studieproblemen, maar ook het tempo. We kijken goed naar jouw basiskennis om ervoor te zorgen dat de opleiding goed aansluit bij jouw kennis.
De hele opleiding bestaat uit 240 studiepunten. Elke cursus bestaat uit 15 studiepunten.
Het flexibel onderwijs kent geen vastgesteld aanbod aan voorgestructureerde lesmomenten. Daarentegen kent een lesdag wel een vast stramien waar je kan deelnemen aan inspiratiesessies, leerteambijeenkomsten, spreekuren met vakdocenten en intervisiemomenten met de leerteambegeleider. Daarnaast dien je rekening te houden met zelfstudie.
Aan het einde van je tweede studiejaar ontvang je een studieadvies. Dat advies kan inhouden dat je geschikt wordt geacht voor de opleiding, een verwijzingsadvies als een andere opleiding beter bij je lijkt te passen, of het advies om met de studieloopbaanbegeleider een studieplanning op te stellen.
Het betreft hier geen bindend advies: je hoeft het advies niet op te volgen. Uiteraard gaan we ervan uit dat je het advies zorgvuldig weegt.
Om de deeltijdopleiding Integrale Veiligheidskunde af te ronden, moet je verschillende praktijkopdrachten doen. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om opdrachtgevers te vinden. Tijdens dit werk test je je kennis en vaardigheden. Een coach begeleidt je hierbij.
Interesse in de bachelor Integrale Veiligheidskunde?
Vragen over de opleiding?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 06 34101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Bereikbaar op ma t/m vrij 09.30 - 16.30 uur