Veiligheid in organisaties en de samenleving is een urgent en complex thema. Kun jij het overzicht houden en goed samenwerken? Ontwikkel je dan bij de HU tot ‘regisseur’ van veiligheidsvraagstukken. De deeltijd-hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde geeft je de kennis, vaardigheden en het diploma dat je daarvoor nodig hebt.

Bijzonder aan onze opleiding is dat we je flexibiliteit bieden en veel persoonlijke begeleiding geven. Hoe deze flexibiliteit wordt ingevuld kun je lezen in de studiegids (paragraaf 2.3.2). Je doet kennis op over allerlei aspecten die met veiligheid te maken hebben, van veiligheidsbeleid in de stad tot terrorisme en informatieveiligheid.

Onze docenten en studenten zitten klaar om je persoonlijk advies te geven

Persoonlijk advies

Heb je een vraag? Neem contact op met coördinator deeltijdopleiding IVK Rénie van der Putte via renie.vanderputte@hu.nl. We helpen je graag verder!

Stuur direct een e-mail

Handig om te weten

Aanmelddeadline uiterlijk 31 augustus voor start 1 september
uiterlijk 31 december voor start 1 februari
Start 1 september, 1 februari
Lesdata Eens in de week op maandag
Studie-investering Circa 20 uur per week
Collegegeld € 1084 (vrij van btw)

Dit is het minimale collegegeldtarief per jaar. Bereken welk tarief voor jou geldt.

 

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Diploma Bachelor of Arts (BA)
Toelating Bekijk de toelatingseisen
Croho-naam B Integrale Veiligheidskunde
Croho-code 39268
Integrale Veiligheidskunde, tijdens de opleiding

Waarborg de veiligheid

Als integraal veiligheidskundige zorg jij voor de afstemming en verbinding tussen verschillende partijen. Denk bijvoorbeeld aan de samenwerking tussen gemeente, politie en hulpverlening bij grote evenementen. Jij let op het gemeenschappelijk belang en bent de aangewezen persoon voor veiligheidsvraagstukken.

Integrale Veiligheidskunde, carrièreperspectief

Word een betrouwbare veiligheidskundige

Als veiligheidskundige kun je op veel plekken aan de slag, omdat je proactief kunt meedenken over verschillende veiligheidsrisico’s, je ze kunt analyseren en kunt beperken. Van fysieke veiligheid, tot (digitale) informatieveiligheid en sociale veiligheid: jij weet ervan.

Online open avonden

Bezoek onze online open avonden tussen 1 en 12 februari. Wij staan klaar voor jou en je vragen.

Aanmelden

Zin om te beginnen?

Persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je leerteamcoach bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Kosten

Ben je benieuwd naar de kosten voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde? In de collegegeldmeter bereken je eenvoudig hoeveel collegegeld je betaalt. Voor boeken en andere lesmaterialen ben je elk jaar ongeveer € 250 tot € 750 kwijt.

Waarom deze opleiding bij de HU?

  • Studeer flexibel

    Met je leerteamcoach stel je een studieplan op dat jouw studietempo bepaalt. Geschikt als je al in het veld werkt, maar ook voor een carrièreswitch.

  • Weet precies wat er speelt

    Je doet de nieuwste vakkennis op van KAM/QHSE en crisisbeheersing tot informatieveiligheid en veiligheid in de verstedelijkte omgeving

  • Pas je kennis meteen toe

    Omdat je kunt werken naast je studie, kun je de theorie meteen op je werk toepassen. Ideaal om je kennis te toetsen.

Interesse in de bachelor Integrale Veiligheidskunde?

Vragen over de opleiding?