Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Fysiotherapie? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen Fysiotherapie

De deeltijdopleiding richt zich vooral op mensen met werkervaring die naast hun werk en/of privéleven willen (door)studeren. Maar ook op mensen met een hbo- of wo-vooropleiding die zich willen omscholen. Let op! Het is niet mogelijk om van de deeltijdopleiding over te stappen naar de voltijdopleiding Fysiotherapie.

De deeltijdopleiding vereist veel zelfstandigheid en zelfsturing tijdens de studie. Uiteraard gelden daarnaast onderstaande reguliere hbo-instroomeisen.

Met een mbo-diploma niveau 4 ben je toelaatbaar voor de deeltijdopleiding Fysiotherapie. Wil je direct na het behalen van je mbo-diploma doorstuderen, adviseren we je een voltijd studie te volgen.

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Heb je een havo- of vwo-diploma? Dan ben je toelaatbaar voor de deeltijdopleiding Fysiotherapie. Voor deze opleiding maakt het niet uit welk profiel je gekozen hebt. Wil je direct na het behalen van je havo- of vwo- diploma doorstuderen, adviseren we je een voltijd studie te volgen

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het 21+ toelatingsonderzoek haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Na je aanmelding, ontvang je per mail een intakevragenlijst. Vervolgens word je uitgenodigd voor een persoonlijk intake- en matchingsgesprek. Je kunt tijdens dit gesprek vragen stellen en verwachtingen bespreken over de studieroute. Gezamenlijk stemmen we af of jouw studiewensen passen binnen de mogelijkheden van deze deeltijdopleiding. Besluit je met deze studie te starten, dan stellen wij samen met jou een studieplan op voorafgaand aan de studie. Je persoonlijke studieplan leggen we vast in een onderwijsovereenkomst.

Vragen over de opleiding?