Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Fysiotherapie? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

De deeltijdopleiding richt zich vooral op mensen met werkervaring die naast hun werk en/of privéleven willen (door)studeren. Maar ook op mensen met een hbo- of wo-vooropleiding die zich willen omscholen. Let op! Het is niet mogelijk om van de deeltijdopleiding over te stappen naar de voltijdopleiding Fysiotherapie.
De deeltijdopleiding vereist veel zelfstandigheid en zelfsturing tijdens de studie. Uiteraard gelden daarnaast alle reguliere HBO instroomeisen zoals:

Met een mbo-diploma niveau 4 ben je toelaatbaar voor de deeltijdopleiding Fysiotherapie. Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo

Heb je een havo- of vwo-diploma? Dan ben je toelaatbaar voor de deeltijdopleiding Fysiotherapie. Voor deze opleiding maakt het niet uit welk profiel je gekozen hebt.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je niet voldoet aan de toelatingseisen hierboven. Wel moet je dan eerst het toelatingsonderzoek 21+ halen. Nadat je je hebt ingeschreven voor de opleiding via Studielink externe link , kun je je voor dit onderzoek opgeven.

Na je aanmelding, ontvang je per mail een intakevragenlijst. Vervolgens word je uitgenodigd voor een persoonlijk intake- en matchingsgesprek. Je kunt tijdens dit gesprek vragen stellen en verwachtingen bespreken over de studieroute. Dan kunnen wij gezamenlijk afstemmen of jouw studiewensen passen binnen de mogelijkheden van deze deeltijdopleiding. Besluit je met deze studie te starten, dan stellen wij samen met jou een studieplan op voorafgaand aan de studie. Halverwege het eerste jaar zal er voortgansgesprek plaatsvinden over de door jouw gekozen studieroute. Je persoonlijke studieplan leggen we vast in een onderwijsovereenkomst. Wanneer je voldoet aan de toelatingseisen en je hebt je ingeschreven via studielink, ontvang je per mail een intakevragenlijst.

Vragen over de opleiding?