Toelating

Ben jij enthousiast over de deeltijdbachelor Leraar Basisonderwijs (PABO)? Bekijk hieronder de toelatingseisen om te zien of je met de opleiding kunt beginnen.

Instroomeisen flexibele PABO

Met een mbo-diploma (niveau 4) ben je toelaatbaar voor de opleiding [flexibele deeltijdpabo]. We willen graag weten of je genoeg kennis hebt van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. In principe moet je de drie kennistoetsen aan het einde van je eerste jaar hebben gehaald, maar het advies is om de toelatingstoetsen al voor aanvang van de opleiding af te ronden. Bekijk alle informatie over de kennistoetsen.

Wil je meer weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na mbo.

Als je havo-eindexamen hebt gedaan in aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde, biologie of NLT voldoe je aan de toelatingseisen. Als je voor één of meer van deze vakken geen examen hebt gedaan, moet je een toelatingstoets afleggen voor dat vakgebied. Lees meer over de kennistoetsenexterne link.

Met een vwo-diploma ben je direct toegelaten tot de flexibele deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs.

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de opleidingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het toelatingsonderzoek 21+ [interne link] haalt. Schrijf je in via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek. Na het behalen van de 21+toets moet je ook voor het einde van je eerste jaar een kennistoets voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek afleggen. Ons advies is om deze al voor aanvang van de opleiding af te ronden. Lees meer over de kennistoetsen.

Met een hbo- of wo-diploma ben je direct toegelaten tot de flexibele deeltijdpabo. Je komt hiermee ook in aanmerking voor de versnelde route. En met je wo-diploma ook voor de route voor academici.

Na je aanmelding heb je een persoonlijk gesprek met een leerteambegeleider. Je bespreekt dan je wensen, motivatie, ambities en ervaringen. Deze worden dan gekoppeld aan de opleiding, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden die de flexibele deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) je biedt.

Leraar Basisonderwijs (pabo) - flexibele deeltijdopleiding, Foodcourt Padualaan 101

Interesse in de opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) in deeltijd?

Vragen over de opleiding?