Toelating

Wil je weten wat je nodig hebt om met de hbo-opleiding Ad Bouwmanagement te starten? We hebben alle eisen voor je op een rijtje gezet, zodat je meteen kunt zien wat voor jou geldt.

Toelatingseisen

Je kunt starten met de Ad opleiding Bouwmanagement aan Hogeschool Utrecht als je klaar bent met mbo (niveau 4). 
Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de pagina over doorstuderen na het mbo

Je bent toelaatbaar met:

  • havo E&M
  • havo N&T
  • havo N&G

Je bent toelaatbaar met:

  • vwo E&M
  • vwo N&T
  • vwo N&G

Een deficiëntie heb je als je een vak mist om naar een bepaalde vervolgopleiding te gaan. Bijvoorbeeld omdat jouw profiel niet helemaal aansluit. Dat ontbrekende vak (deficiëntie), moet je nog wel halen voordat je kunt beginnen aan de vervolgopleiding. Voor de Ad Bouwmanagement geldt Wiskunde B als deficiëntietoets voor studenten die het 21+ onderzoek moeten doen (aanvullende toets).

Ben je nu nog niet werkzaam in de bouwwereld of techniek, maar wil je graag overstappen? Hogeschool Utrecht faciliteert dit voor een aantal opleidingen via het initiatief “Be an engineer". Dit is een samenwerkingsinitiatief van hogescholen en bedrijven waarbij je naast het volgen van een deeltijdopleiding direct aan de slag gaat bij een werkgever naar keuze. Be an engineer helpt je bij het vinden van een bedrijf dat bij jou past om zo de overstap te maken. 

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan mag je deze opleiding ook volgen als je het toelatingsonderzoek 21+ haalt. Schrijf je in voor de opleiding via Studielink en meld je meteen aan voor het onderzoek.

Om zeker te weten dat je de juiste opleiding kiest, doe je bij Hogeschool Utrecht een studiekeuzecheck. Zo verschijn je goed voorbereid aan de start.

Interesse in de associate degree Bouwmanagement?

Vragen over de opleiding?