Na de opleiding

Een baan is meestal zo gevonden na deze opleiding. De meeste studenten Optometrie hebben binnen een maand na hun opleiding al een vaste baan. Je kunt aan de slag bij een opticien, in de contactlenzenbranche, een oogkliniek of het ziekenhuis. Maar doorstuderen kan natuurlijk ook.

9M7A1406.jpgI192	Na de opleiding Optometrie: voorbeeld van een praktijksituatie

Wat kan ik worden met Optometrie?

Bij mensen die niet goed meer zien, meet je een bril of contactlenzen aan. Daarbij bekijk je meteen of hun ogen nog gezond zijn en of er verder geen ernstige problemen zijn.

Je werkt samen met een oogarts op de afdeling oogheelkunde. Je zorgt voor mensen met langdurige ziektes, bijvoorbeeld staar of glaucoom. Of je behandelt patiënten die oogziektes hebben gekregen door een andere aandoening, bijvoorbeeld suikerziekte.

Omdat jij weet hoe ogen werken en hoe je slechtzienden hulpmiddelen kunt aanmeten, kun je aan de slag in een instituut voor blinden en slechtzienden. Je adviseert patiënten over de juiste hulpmiddelen.

Je kunt aan de slag bij

 • Ziekenhuis
 • Optiekzaak
 • Oogkliniek
 • Instituut blinden en slechtzienden
 • Eigen bedrijf
Na de opleiding Optometrie: voorbeeld van een praktijksituatie

Baankans

96%
vindt een baan binnen 1,5 jaar

  Doorstuderen na je diploma?

  Wil je niet meteen gaan werken? Dan kun je natuurlijk ook doorstuderen. Je kunt bijvoorbeeld een master Optometrie volgen in het buitenland, of een andere interessante master aan Hogeschool Utrecht. Onze studenten kiezen vaak voor deze vervolgopleidingen en masters:

  Foto van Merel Kanters

  "De veelzijdigheid van het vak optometrie sprak mij aan en zag ik ook terug tijdens de opleiding. "

  Merel Kanters (38 jaar) Oud-student
  Foto van Ali Awad

  "Ik geef patiënten uitleg over de zorg die ze nodig hebben en dat geeft me veel voldoening."

  Ali Awad (23 jaar) Oud-student

  Vragen over de opleiding?