Master Community Development
Wil jij werken aan het verbeteren van participatie van zoveel mogelijk mensen? Hoe kun je samen met lokale gemeenschappen de sociale en culturele basisinfrastructuur verbeteren? Op welke wijze kun je contact maken en houden met mensen en draagvlak creëren, de dialoog aangaan en gezamenlijk doelen en activiteiten ontwikkelen? Als dit vragen zijn die je bezighouden is dit de opleiding voor jou.
Je kunt deze master zowel in voltijd (opleidingsduur 1 jaar) als in deeltijd (opleidingsduur 2 jaar) volgen.
Persoonlijk advies
Heb je een vraag? Neem contact met ons op via mastercommunitydevelopment@hu.nl. We helpen je graag verder!
Stuur direct een e-mailBrochure van de opleiding
De belangrijkste informatie op een rij? In de brochure vind je alles over de opleiding in één handig document.
Aanmelden
Zin om te beginnen? Meld je aan!
Ontwikkel en professionaliseer jezelf
Je werkt het jaar lang aan een project in de praktijk. Iedere periode staat een ander perspectief centraal. Vanuit deze perspectieven werk je aan de ontwikkeling van een community.
Na je studie
Vraagstukken in het sociale domein zijn complex en divers. Dat vraagt om ondernemende masterprofessionals die kunnen onderzoeken, verbinden en innoveren. Deze master sluit aan op behoeften vanuit de praktijk.
Toelatingseisen Master Community Development
Je kunt direct starten met de voltijd Master Community Development als je een studie Social Work of verwant succesvol hebt afgerond. Vanwege het overstijgende karakter van de opleiding stellen we de master ook open voor studenten met een andere achtergrond/opleiding.
Is deze opleiding iets voor jou?
-
De enige doorstroommaster Community Development
In Nederland is er geen andere doorstroommaster waarbinnen jij je kennis en vaardigheden over specifiek Community Development verder kan ontwikkelen.
-
Realiseer echte vernieuwing
De master is ontwikkeld als antwoord op behoeften vanuit de praktijk en de overheid. Word een professional die duurzame verandering teweegbrengt.
-
Werk samen met gerenommeerde onderzoeksinstellingen
De master is vormgegeven in nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de HU en andere (internationale) onderzoeksnetwerken.
"Master daagt uit om anders naar je werk te kijken"
Nienke AalbersAlumnus
Ik heb gekozen voor de Master Community Development na de bachelor Culturele en Maatschappelijke Vorming. Na de bachelor heb ik samen met twee collega’s de onderneming Zacht Zand opgezet. Zacht Zand organiseert culturele en maatschappelijk betrokken projecten in Utrecht. Zacht Zand is nu een ruim jaar bezig en de master sluit perfect aan bij onze werkzaamheden en ambities: het verduurzamen van projecten die impact hebben op maatschappelijke en sociale vraagstukken.
De master is een inhoudelijke uitdaging en toevoeging op praktijkervaringen. De literatuur en onderzoeksopdrachten dagen uit om anders naar je werk te kijken.
Nienke Aalbers
Oprichter/zelfstandig ondernemer bij Zacht Zand, jongerencoach bij Young Ambition
e-mail: nienke@zachtzand.com
"Inspirerend om samen te leren"
Pim van Heijst hogeschoolhoofddocent en senior onderzoeker
Ik ben als algemeen coördinator bij de opleiding betrokken. Ik vind het inspirerend om samen met de studenten, medeonderzoekers, docenten en mensen uit de praktijk samen te leren.
Vanuit mijn internationale ervaring met community development en participatieve vormen van onderzoek kan ik mijn bijdrage leveren aan het leerproces. Tegelijkertijd kan ik leren van de masterstudenten en hun praktijken. Zo snijd het mes aan twee kanten. De huidige studenten zijn divers qua achtergrond en ervaring. Zo zijn er studenten met een meer commerciële achtergrond maar ook velen met een basis in het sociaal werk. Sommigen hebben reeds 20 jaar werkervaring; anderen pas een paar jaar. Wat hen bindt is een interesse in de bijdrage die een collectieve benadering kan leveren aan inclusieve, duurzame verandering en de rol die participatieve en creatieve vormen van onderzoek daarbij kunnen spelen.
Over de master Community Development
- De voltijdmaster start jaarlijks in september. Er is geen tussentijdse instroom mogelijk.
- Je hebt 2 à 3 dagen per week les.
- Studie-investering: circa 40 uur per week.
- De hoogte van je collegegeld bereken je met de handige collegegeldmeter van Hogeschool Utrecht.
Handig om te weten
Aanmelden | Tot 2 weken voor de start van de opleiding |
---|---|
Startmoment | September |
Locatie | Utrecht |
Diploma | Master of Social Work |
Numerus fixus | Nee |
Croho-naam | M Master Community Development |
Croho-code | 49140 |
Interesse in de Master Community Development?
Vragen over de opleiding?
- Telefoon 088 481 81 81
- Email info@hu.nl
-
Stuur ons direct een bericht of voeg 06 34101698 toe aan de contactlijst van je telefoon en stel je vraag via WhatsApp.
- Bereikbaar op ma t/m vrij 09.30 - 16.30 uur.