Na de opleiding


Na het behalen van het Ad Diploma Engineering kun je aan de slag bij verschillende bedrijven binnen de industriële automatisering en duurzaamheid. Denk aan bedrijven die machines bouwen, of duurzame installatiebedrijven die zonnepanelen en warmtepompen installeren.

Na de Ad opleiding Engineering

Wat kan ik worden met Ad Engineering?

Na je opleiding Jouw brede technische basis en sterke sociale en communicatieve vaardigheden zorgen ervoor dat je geknipt bent voor functies waarin jij de schakel bent tussen verschillende partijen, zoals junior engineer. Maar ook rollen waarin je het overzicht bewaart, zoals coördinator.

Je doet onderzoek naar technische oplossingen die ons leven makkelijker maken, en ondersteunt bij het bedenken en bouwen van deze technische verbeteringen. Denk aan het optimaliseren van een lasrobot, of het aan elkaar koppelen van verschillende duurzame energievoorzieningen. Daarbij vervul je vaak een verbindende rol tussen opdrachtgevers, monteurs en projectleiders.

Je houdt toezicht op de uitvoering van een project waarbij je de planning, kwaliteit en veiligheid bewaakt. Je zorgt voor een optimale samenwerking tussen collega’s en andere belanghebbenden in het project, en onderhoudt contact met leveranciers en opdrachtgevers. In deze functie kun je ook als meewerkend teamleider een productie- of serviceteam aansturen.

Je helpt bepalen welke duurzame energieoplossingen geschikt zijn voor opdrachtgevers en helpt bij het uitbrengen van een advies over de installatie en ingebruikname. 

Je beheert energiesystemen van een organisatie en geeft advies over het verslimmen van energiemeters, monitoren van energieaansluitingen. Ook implementeer je in deze functie innovatieve oplossingen om gebouwen en installaties klaar te maken voor de toekomst.

Je kunt aan de slag bij

  • Industriële automatiseerders en robotica-bedrijven
  • Bedrijven die kwaliteitsproducten produceren (van machinebouw, elektronica en textiel tot voedselproducten)
  • Adviesbureaus en installateurs in de duurzame energie
  • Overheden en bedrijven met duurzaamheidsambities

Doorstuderen na je diploma?

Wil je na het afronden van de Ad Engineering niet meteen aan het werk? Dan kun je natuurlijk ook doorstuderen! Je stroomt door in het verkorte traject van een aanverwante bacheloropleiding, bijvoorbeeld de bachelor werktuigbouwkunde.


Interesse in de Associate Degree Engineering?

Heb je nog vragen?